Verkocht
Vraagprijs € 895.000,- k.k.
Alde Leie – Koekoekspaed 1

Een bijzondere, landelijk gelegen kloosterboerderij aan het rustige Koekoekspaed te Oude Leije, midden in het Friese landschap met een weids uitzicht waar je “U” tegen zegt.

De boerderij is erg charmant, licht, fris en ademt authenticiteit uit. Er zijn onder andere 5 slaapkamers en 2 woonkamers, waarvan 1 erg ruim is en over een woonkeuken, zithoek bij de open haard en een aangrenzende tuinkamer beschikt. Tevens zijn er op het erf 2 garages met zolderverdieping en meerdere overkappingen aanwezig. De tuin biedt weidse vergezichten, waar u uitgebreid kunt genieten van de natuur.

Over de uiterst charmante toegangsweg betreedt u het door een hekwerk afgesloten erf waarop de boerderij en alle toebehoren zich begeven. Het erf is gelegen op een hoge terp, omgeven door eigen water waardoor u zich op uw eigen schiereiland bevindt. Buiten dit water liggen verschillende percelen die bij de woning horen, waardoor de totale oppervlakte eigen grond uitkomt op 3 hectare.

Uniek is de combinatie van landelijk wonen met een weids uitzicht, maar tegelijk ook de praktische ligging op korte afstand van grotere dorpen en de stad Leeuwarden. Binnen enkele autominuten zijn supermarkten, scholen, sportverenigingen en andere faciliteiten in Stiens en St.-Annaparochie te bereiken. Zelf heeft Oude Leije een dorpscafé met snackbar, een dorpshuis en een aantal verenigingen. Ook is er een jachthaven waar vandaan de Elfstedenroute tegenwoordig helemaal te varen is.

INDELING

Begane grond:
Ruime hal met estriken vloer, trapopgang, toilet, meterkast en toegang tot kelder op stahoogte. De grote living van ruim 55 m² heeft een zithoek, tuinkamer en woonkeuken. De living is erg licht dankzij de vele, grote raampartijen en knus door de ruimtes waarin het is onderverdeeld.

De zithoek is sfeervol en heeft een open haard. De tuinkamer is licht en biedt toegang tot de tuin. De woonkeuken heeft een hoekopstelling met aan het uiteinde van het aanrechtblad een (eet)bar. Ook zijn er openslaande deuren naar de tuin. Via de keuken is een tweede zitkamer te bereiken, waar zich zelfs nog een bedstee bevindt. Ook staat hier een houtkachel.

De badkamer is tevens op de begane grond gelegen en heeft een ligbad, douche, dubbele wastafel, een toilet en een toegangsdeur naar de tuin. Vanuit het bad kijkt u uit over de tuin en de landerijen.

Tuin:
Rondom de woning bevindt zich een fraaie siertuin met een ruim terras, verschillende plantenborders en een gazon. De tuin biedt weidse vergezichten, waar u uitgebreid kunt genieten van de natuur. De weilanden worden begraasd door schapen, maar ook bezocht door hazen en verschillende vogels.

Eerste verdieping:
Centraal gelegen overloop met toegang tot alle slaapvertrekken, waarvan 2 ruim en 3 iets compacter. De 2 ruime slaapkamers beschikken over een vaste wastafel. Alle slaapkamers zijn erg licht dankzij de vele ramen. Tevens is er op de verdieping veel bergruimte in de vaste kasten.

Garage:
In de voormalige stal is een ruime garage met inpandige berging en vaste trap naar erboven gelegen ruime zolder. Deze ruimte is voor vele doeleinden geschikt, te denken valt aan een werk-/ hobbyruimte, stalling etc.

Overige garage/bijgebouw(en):
Op het erf staat tevens een paardenstal met paardenboxen en een grote dubbele toegangsdeur.

Onder een ruime overkapping is plek voor het parkeren van meerdere auto’s.

Soort objectWoonhuis
Woonoppervlakte244 m2
Bouwjaartot 1906
Aantal kamers7
Bezoek de woning site