Verkocht
Vraagprijs € 595.000,- k.k.
Bitgummole – Dyksterhuzen 11

Vanwege de enorme belangstelling is het niet meer mogelijk een bezichtiging in te plannen.

Due to the enormous interest, it is no longer possible to schedule a viewing.

Net buiten de bebouwde kom van het dorp Bitgummole, op slechts 20 minuten fietsen van de monumentale binnenstad van Leeuwarden, staat deze gemoderniseerde stelpboerderij. Deze prachtige woonboerderij heeft een geweldig uitzicht over de landerijen en heeft door zijn vrije ligging een heerlijke lichtinval. Momenteel is er op de begane grond van de boerderij een extra 4-persoons appartement aanwezig, welke nu in gebruik is als B&B. Deze B&B heeft een eigen entree, waardoor privacy voor bezoeker en eigenaar gegarandeerd is. De woonboerderij leent zich hierdoor ook uitstekend voor bijvoorbeeld: dubbele bewoning, zorg gerelateerd wonen, wonen en werken etc.

Bitgummole ligt ten westen van Leeuwarden en zeer gunstig ten opzichte van de uitvalswegen richting Harlingen, Groningen en Heerenveen. Via de afsluitdijk is Amsterdam binnen 5 kwartier te bereiken. In het dorp is een actief verenigingsleven, een warme bakker, een slager, een huisartsenpraktijk en een basisschool. Naast Leeuwarden is ook Stiens op korte afstand gelegen. De bushalte voor de bus richting Leeuwarden en richting afsluitdijk bevindt zich voor de boerderij.

Er is een bouwplan aanwezig om de vrijstaande achtergelegen voormalige “poterbewaarplaats” te verbouwen tot een Multi Functionele ruimte. Het huidige ontwerp voorziet in een winkelruimte, een royale groepsruimte van bijna 100 m2 en een 4 persoons gastenverblijf met 2 slaapkamers. Eén op de begane grond en één op de verdieping.

De zeer royale tuin is gelegen op het Zuid Oosten en voor vele doelen geschikt en beschikt over een groot terras, diverse fruitbomen waaronder (stoof)peren, appel, kers, walnoot. Het erf biedt plek voor het parkeren van meerdere auto’s.

INDELING

Begane grond:
Zij ingang met sfeervolle entree via lange gang met lambrisering en een houten (parket) vloer.
Fraaie woonkamer aan de voorzijde met woonkeuken en-suite. Deze ruimten worden gekenmerkt door prachtige schouwen, vensterbanken, de blinden, balkenplafond, een houtkachel en uiteraard de suitedeuren. In deze ruimten is vloerverwarming aanwezig. Middels de suitedeuren komt u in de ruime woonkeuken met grote karakteristieke raampartijen en een schouw. De lichte landelijke keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur en veel kast- en werkruimte.
Aan de andere zijde van de gang is o.a. een ruime, moderne, sfeervolle badkamer met grote inloopdouche, 2 persoons ligbad, wastafelmeubel én 4-persoons sauna. Ook in de badkamer is vloerverwarming aanwezig.
De, aan de keuken grenzende ruime bijkeuken, heeft een trapopgang naar de eerste verdieping en een doorgang naar de voormalige stal.
Uitbreiding van het woongedeelte kan onder andere in de voormalige stal worden gerealiseerd. De stal is nu in gebruik voor stalling/opslag alsmede hobbyruimte.

1e verdieping:
Centrale overloop met rondom gelegen in totaal vier verrassend ruime slaapkamers en één werkkamer. Alle slaapkamers zijn voorzien van laminaatvloeren met uitzondering van één slaapkamer, deze is voorzien van vloerbedekking.
De ruime badkamer (gedateerd) beschikt over een hoekligbad, douchecabine, toilet en wastafelmeubel. Een deel van de verdieping is af te sluiten van de woning, waardoor het appartement/de B&B (tijdelijk) vergroot kan worden.
Tevens een open zolderruimte, alwaar eventueel een extra appartement en/of kamers gerealiseerd kunnen worden. Deze ruimte beschikt over dakramen.

2e verdieping:
Open zolderruimte. Deze ruimte beschikt tevens over dakramen.

Via een eigen entree is het appartement bereikbaar waardoor er voor zowel de eigenaar als de gasten veel privacy is. Er zijn twee slaapkamers aanwezig en een woonkamer met volledig ingerichte open keuken met inbouwapparatuur en de mogelijkheid om te koken. Eigen separaat toilet en moderne badkamer met douche.

Bijzonderheden;
– Cv-ketel ATAG 2017
– 24 zonnepanelen geplaatst 2020 (6000 kWh opbrengst)
– Gehele elektrische installatie vernieuwd
– In 2017 zijn alle zichtbare houten onderdelen in het pand (waaronder de gebinten) behandeld tegen houtvernietigers
– In 2015 is de westzijde van de rieten kap volledig vernieuwd

Soort objectWoonhuis
Woonoppervlakte309 m2
Bouwjaar1907
Aantal kamers13
Bezoek de woning site