Verkocht
Koopsom € 1.150.000,- k.k.
Delfstrahuizen – Marwei 75

Op een zeer unieke locatie aan het Tjeukemeer gelegen WOONBOERDERIJ met eigen HAVEN. Doordat deze boerderij met zijn voeten in de dijk van het Tjeukemeer staat, heeft u niet alleen een verbluffend uitzicht maar komt ook de watersporter geheel aan zijn trekken. De oorspronkelijke boerderij is vermoedelijk gebouwd rond 1820 en in 1990 onder architectuur van Jelle de Jong geheel verbouwd, waarbij het is opgedeeld in 3 units.

Met een totale oppervlakte van circa 650m2 bestaan deze drie delen uit: het compleet gerestaureerde voorhuis, het royale multifunctionele binnenplein – met onder andere een indoor golfbaan – en het achterhuis, waar een ruim woonhuis met een werkelijk geweldig uitzicht is gerealiseerd.

Onderdeel van dit uitzicht is een circa 110 meter lange dijk grenzend aan het meer, een stukje Tjeukemeer met daarin een eigen jachthaven en een stuk rietland die allen tot het totale eigendom behoren. Bijzonder is dat de eigendom van de dijk berust bij de bewoner, maar de onderhoudsplicht berust bij het Wetterskip.

De hierboven beschreven jachthaven biedt naast particulier genot ook talloze zakelijke mogelijkheden. Ook de boerderij heeft meerdere gebruiksmogelijkheden, zoals dubbele bewoning door de scheiding tussen voor- en achterhuis, uitstekend geschikt voor het realiseren van gastenverblijven en zowel levensloopbestendig wonen, kangoeroe wonen (meer generatie wonen) etc.

Het dorp Delfstrahuizen vormt samen met Echtenerbrug een tweelingdorp. Er zijn prachtige wandel- en fietspaden aangelegd langs de zuidoever, waardoor er van dorp naar dorp langs het Tjeukemeer kan worden getrokken. Het Tjeukemeer is het grootste binnenwater van Friesland en is ideaal voor verschillende activiteiten. Liefhebbers kunnen een frisse duik nemen, vissen, zeilen, surfen of een bootje huren om verschillende eilandjes in het Tjeukemeer te verkennen.

Hieronder volgt een beknopte omschrijving van de gehele boerderij;

ACHTERHUIS
“Groot, compleet nieuw en ligt circa 1 meter hoger dan de andere delen waardoor er van een prachtig uitzicht over het Tjeukemeer kan worden genoten.”
Entree onder overkapping aan de noordoostzijde. Ruime hal met toegang tot toilet. Royale en lichte living met open haard. De living is voorzien van vloerverwarming en is onderverdeeld in een televisiekamer, eetkamer en zitkamer met aangrenzende keuken. Vooral vanuit de zitkamer geniet u van het uitzicht over het Tjeukemeer en is de buitenruimte evenals vanuit de eetkamer bereikbaar.

De ruime complete keuken met bar en kook schiereiland staat in open verbinding met de living en beschikt over veel blad- en bergruimte. Daarnaast voorzien van diverse inbouwapparatuur. Aan de keuken grenzen een berging, een bijkeuken met witgoedopstelling. Vanuit hier kunt u naar het ruime, aan de waterzijde gelegen, overdekte terras. Het volledig besloten terras vormt een fraai verlengstuk van de woonruimte, ook wel “buitenserre” genoemd.
De ruime slaapkamer op de begane grond is vanuit de hal bereikbaar en beschikt over een badkamer en suite. De badkamer is voorzien van een ligbad met douchemogelijkheid, een inloopdouche, dubbel wastafelmeubel, toilet en bidet.

Het gebint van de oude stal dat behouden is gebleven, is met name op de eerste verdieping in alle vier slaapkamers zichtbaar gehouden. Momenteel zijn er twee kamers in gebruik als slaapkamer. De beide andere kamers, met uitzicht over het Tjeukemeer, zijn nu in gebruik als werkkamer. In de werkkamer is ook de aangrenzende doka. De badkamer op deze verdieping beschikt over een ligbad met douchemogelijkheid, inloopdouche, wastafel en toilet.

Op de tweede etage, die vanuit het achterhuis via een vaste trap bereikbaar is, is een ruime zolderruimte.

MULTIFUNCTIONEEL BINNENPLEIN
“Een royale ruimte die in gebruik is als garage, indoor-golfbaan, fitnessruimte, werkplaats en schuur.”
Voorzien van vier dubbele toegangsdeuren is het binnenplein vanaf meerdere plekken in en rondom de woning toegankelijk. Deze royale ruimte biedt toegang voor meerdere auto’s, maar doet niet alleen dienst als garage. Er blijft voldoende ruimte over voor het inrichten van een hobbyruimte, momenteel in gebruik genomen door een indoor golfbaan – die ter overname wordt aangeboden – en diverse fitnesstoestellen. Daarnaast laat de ruimte nog voldoende plaats over voor het opruimen van vele watersportzaken van bootkussens tot wetsuits. Dit kan op de hoger gelegen verdieping. De bij het voorhuis behorende ruime bijkeuken met witgoedaansluiting, badkamer met inloopdouche, wastafel en toilet zijn ook vanuit het binnenplein toegankelijk en bruikbaar.

VOORHUIS
“Is oorspronkelijk, gerestaureerd in traditionele stijl en dient als een geheel onafhankelijk woonhuis met eigen entree dat als een cocon onder het totaal dak staat.”
Het voorhuis is zowel vanuit het binnenplein als via een eigen (buiten)entree bereikbaar. Op de begane grond zijn twee ruime kamers, waarvan één dienst doet als eetkeuken en toegang heeft tot de ondergelegen (wijn)kelder, de andere als woonkamer. De sfeervolle kamers worden verwarmd door middel van twee gashaarden.
Via de lange hal is de tevens in 1990 gemoderniseerde eerste verdieping te bereiken. Deze heeft vier slaapkamers, allen voorzien van inbouwkasten en centrale verwarming. De overloop is ruim en voorzien van een wastafel. De ruime badkamer met inloopdouche, wastafel en toilet zijn zowel vanuit de hal van het voorhuis, als vanuit de multifunctionele ruimte toegankelijk.

BUITENRUIMTE
Het ruime perceel van circa 8.500 m² lijkt zelfs groter vanwege de doordacht aangelegde tuin met mooie zichtlijnen, strakke gazons en langgerekte heggen en borders. Hierdoor ervaart u wel de vrijheid, maar niet de lasten van een grote tuin. Aan de noordoostzijde is een opvallend grote oprit met meerdere parkeervoorzieningen. De sfeerbepalende oude bomen rondom zorgen voor een gemoedelijke uitstraling. Twee circa 150 jaar oude Essen hebben een monumentale status. Het object is professioneel beveiligd (Stanley) en een glasvezelaansluiting staat in bestelling.

De prachtige foto’s, drone video en bovenstaande beknopte omschrijving kunnen slechts een indruk geven van dit unieke geheel. Wij nodigen serieuze belangstellenden dan ook graag uit voor een bezichtiging om zelf te ervaren op wat een prachtige, unieke plek zich de boerderij bevindt met een scala aan gebruiksmogelijkheden.

Soort objectWoonhuis
Woonoppervlakte515 m2
Bouwjaar1820
Aantal kamers15
Bezoek de woning site