Verkocht
Vraagprijs € 725.000,- k.k.
Franeker – Voorstraat 39

Te Koop Monumentaal, multifunctioneel WOON-WINKELPAND “Het Bangahuys”. Een schitterend historierijk monumentaal pand gesitueerd aan de sfeerrijke Voorstraat te midden van winkels en bedrijvigheid, aan de achterzijde omarmt door de imposante Martenatuin: een van de oudste en mooiste Stinzentuinen die Friesland rijk is. Het Bangahuys ademt en leeft geschiedenis maar doet dat met een gulle kniebuiging naar de moderne tijd. Een bijzonder pand voor vele doeleinden geschikt. Het geheel is geschikt voor dubbele bewoning, combinatie wonen en werken en zeer geschikt (te maken) als Boutique Hotel. Momenteel wordt het gastenverblijf zeer succesvol verhuurd als Martena Tuinhuis.

Het geheel is gelegen op 865m2 eigen grond en is gebouwd in 1708, in 1980 is het pand in opdracht van de Gemeente Franeker met behoud van authentieke stijl kenmerken volledig gerenoveerd.

Indeling:
een klassieke marmeren gang van 27 meter dient als toegang tot diverse vertrekken, beginnend aan de voorzijde met een gracieuze stijlkamer,onder deze kamer loopt een ruime kelder die veelzijdig gebruikt kan worden .Halverwege de gang bevinden zich twee ruime tussenkamers met daartussen een kitchenette,en toilettengroep.
Aan het eind van de gang ligt een bibliotheekkamer met aansluitend een royaal bemeten tuinkamer.
Rechts van de tuinkamer bevindt zich een unieke “kluis“ met entresol die in vroegere tijden dienst deed als gemeente archief met een totale oppervlakte van 5 bij 14 meter.

Via de tuindeuren betreedt men de indrukwekkende tuin ,voorheen deel uitmakend van de befaamde Martenatuin, de tuin ligt prachtig beschut op het zuiden en is uitermate geschikt voor allerlei activiteiten en doeleinden.

Via een brede trap komt men op de eerste verdieping,waar zich aan de voorzijde van het pand een fraaie ruime voorkamer bevindt met verrassend mooi uitzicht over monumentale gevels en de levendige Voorstraat.
Aan de achterzijde ligt een hoge ruime kamer voorzien van alle hedendaagse gemakken zoals een luxe keuken met diverse inbouwapparaten. Via een vaste trap bevinden zich op de tweede verdieping twee ruime slaapkamers en een ruim bemeten zolder annex hobby ruimte.

Aan de achterzijde boven de tuinkamer en bereikbaar via een externe opgang bevindt zich een uiterst sfeervolle living. De fraaie woonkamer ligt “en jardin“ het uitzicht vanaf het rondom gesitueerde balkon naar de tuin, het park en middeleeuws kasteel is ronduit fantastisch. De living met balken plafond is voorzien van een fraaie keuken en moderne badkamer met zeer luxe uitstraling. Een vaste trap leidt naar de tweede verdieping waar zich een ruime slaapkamer, witgoedkamer en een tweede slaapkamer bevinden.

Om een goede indruk van de sfeer, de ruimte en de zeer vele gebruiksmogelijkheden van dit unieke pand te krijgen is een bezichtiging uiteraard noodzakelijk!

Soort objectWoonhuis
Woonoppervlakte527 m2
Bouwjaar1708
Aantal kamers9