Verkocht
Vraagprijs € 495.000,- k.k.
Hijum – Lege Hearewei 7

Unieke kans om de nieuwe eigenaar de worden van dit zéér bijzondere object. Deze kerk uit 1877 is door de huidige eigenaar volledig gemoderniseerd – uiteraard met behoud van de vele authentieke elementen – en dusdanig verduurzaamd dat er een energielabel B is toegekend. Mede door de aanwezigheid van een warmtepomp, 20 zonnepanelen en de genomen energiebesparende voorzieningen, maakt dat het geheel ook toekomstbestendig is.

De kerk is niet als alleen woonruimte te gebruiken, maar leent zich ook uitstekend voor een combinatie van wonen en werken. Ook de buitenruimte van de kerk is veelzijdig. De prachtige voortuin is onder architectuur aangelegd en ook de achter de kerk gelegen privacy biedende binnenplaats is door zijn zonneterrassen zeer noemenswaardig.

Het terpdorp Hijum ligt op 13 autominuten ten noorden van Leeuwarden en heeft een goede openbaar vervoer verbinding. Hier is het heerlijk landelijk wonen in een kleine dorpsgemeenschap; Hijum telde in 2021 395 inwoners. In het dorp zijn diverse voorzieningen aanwezig als een basisschool, een peuteropvang, speeltuin en sportvelden. Daarnaast heeft het dorp een eigen dorpshuis en kent het een rijk verenigingsleven. In het nabij gelegen dorp Stiens zijn diverse supermarkten, een breed aanbod aan winkels, onderwijs en sportvoorzieningen.

INDELING

Begane grond:
De woning is door een dubbele voordeur te betreden. Een compacte hal biedt toegang tot het schip van de kerk; een riante living met gietvloer en vloerverwarming. Een grote open ruimte die speels is ingericht door hoogteverschillen en verschillende zithoeken, en met veel natuurlijk lichtinval door de grote, hoge én originele raampartijen. Momenteel is de ruimte ingedeeld met een ruime, maar ook knusse zithoek met houtkachel, een leeshoek en op een kleine verhoging de keuken met eethoek.

De unieke entresol, waarbij een deel van het oorspronkelijke orgel is gebruikt als afscheiding, is aan de voorzijde via een vaste trap toegankelijk. Dit is een fijne, open ruimte die momenteel in gebruik is als werkruimte en een prachtig zicht biedt op de begane grond.

De open keuken is voorzien van een hoekopstelling met kookgedeelte en een spoeleiland. Beide opstellingen hebben veel bladruimte en ook veel bergruimte. Het grote gasfornuis met wokbrander heeft een onderliggende oven. Het spoeleiland met barretje beschikt over een dubbele spoelbak, een Quooker en een vaatwasser.

Vanuit de keuken is een doorloop naar de achterliggende hal met aan de rechterhand de bijkeuken en aan de linkerhand het moderne toilet. De eerste slaapkamer (ruim 23 m²) ligt aan de linkerzijde en vanuit de hal is er een loopdeur naar de binnenplaats.

Via een doorloop naar de tweede hal is het achterste gedeelte te bereiken. Hier bevindt zich aan de linkerhand de royale en moderne badkamer met inloopdouche, ligbad en meubel met twee waskommen. De tweede slaapkamer is ruim 22 m² en heeft door een schuifpui prachtig panoramisch en blijvend uitzicht. Aan de rechterachterzijde van de woning bevindt zich de wasruimte met opstelling voor de wasmachine en wasdroger.

Via een vaste trap tussen de badkamer en de achterste slaapkamer is er toegang tot een grote zolder. Hier is ruimte voor het realiseren van minimaal twee ruime slaapkamers en eventueel extra badkamer.

Tuin:
De zorgvuldig en onder architectuur aangelegde voortuin is 22 meter diep ingericht met diverse bomen, struiken, een sierfontein en verschillende plantenborders. De ligging op het zuidwesten is benut door het aanleggen van een beschutte loungehoek.

De binnenplaats aan de achterzijde is volledig beschut en aangelegd met tegels, grind en een groot vlonderterras. Extra sfeervol is de verticale houten muurbekleding aan de uitbouw. Tegen de woning staat een houtgestookte jacuzzi (ter overname), waar volledig in privacy van kan worden genoten. De vrijstaande berging biedt ruimte voor het stallen van o.a. fietsen. Via een achterom bereikt u het achterste stukje tuin met gazon, waar ook de slaapkamer aan gelegen is en kan worden genoten van hetzelfde vrije uitzicht.

1e verdieping van het achterste gedeelte:
Vaste trap naar de ruime zolderberging.

Bijzonderheden:
– energielabel B
– 20 zonnepanelen
– warmtepomp (hybride systeem)
– bijna volledig vloerverwarming met uitzondering van de hal, toilet en wasruimte
– uitstekend onderhouden en gemoderniseerd

Soort objectWoonhuis
Woonoppervlakte277 m2
Bouwjaar1877
Aantal kamers5
Bezoek de woning site