Verkocht
Vraagprijs € 925.000,- k.k.
Leeuwarden – Bredyk 20

In het buurtschap Barrahûs ligt direct ten zuiden van Leeuwarden deze bijzondere GEMODERNISEERDE MONUMENTALE WOONBOERDERIJ. De voortuin is fraai aangelegd met een royaal stuk gazon en aan de zuidzijde van de boerderij, is een prachtig beschut terras met vijverpartij. Kortom landelijk wonen op fietsafstand van het centrum. Aan de noordzijde van deze unieke boerderij zal de komende jaren ‘de Middelsee’ worden gerealiseerd. Dit is een nieuwe wijk van Leeuwarden, direct onder het Van Harinxmakanaal. Geen brave nieuwbouwwijk maar een echt stuk stad, compact van opzet maar met veel water, groen én een robuuste haven.

Indeling:

Het woongedeelte van de boerderij ligt aan de voorzijde van de boerderij. Er zijn drie entrees om de woning binnen te treden, één aan de voorzijde, één aan de linker zijkant en één aan de rechter zijkant. De entrees aan de beide zijkanten, verbinden de lange gang welke over de volle breedte van de woning loopt. Om u mee te nemen door de woning, beginnen we bij de entree aan de voorzijde.

Via een statige dubbele voordeur, komt u binnen in de gang met aan de linkerzijde de woonkamer en aan de rechterzijde een slaapkamer en badkamer. Loopt u de gang uit, dan komt u in de gang welke over de volle breedte loopt. De lichte woonkamer is voorzien van een originele balkenplafond, authentieke open haard en meerdere erkers met houten vloer en aan twee zijden veel glas waardoor het een lichte ruimte is. De openslaande deuren geven toegang tot de tuin en er is een doorloop naar de keuken. De slaapkamer op de begane grond ligt rechts van de voor-entree en heeft vaste kasten. Naast de slaapkamer bevindt zich de badkamer welke via de slaapkamer en een tussen hal bereikbaar is. De badkamer is voorzien van een vrijstaand ligbad, douchecabine, toilet en twee wastafels.

De zeer ruime robuuste leefkeuken heeft openslaande deuren naar de tuin en een natuurstenen vloer. De keuken is in hoekopstelling en voorzien van alle gemakken en veel werk- en opbergruimte. Vanuit de keuken komt u in een centrale hal met trap naar de verdieping en een toilet voorzien van een toilet en apart urinoir. Achter de keuken zijn twee bijkeukens, de eerste bijkeuken heeft aansluitingen voor de wasmachine en droger en een trap naar de overloop en kantoor ruimte, de tweede bijkeuken geeft toegang tot de schuur. Naast de bijkeuken is een kleine doucheruimte met douchecel en toilet.

In de achter gelegen schuur, de oude stal, is veel ruimte voor bijvoorbeeld een werkplaats, stalling etcetera.

De tuin rondom heeft diverse terrassen en zithoeken om heerlijk, met voldoende privacy, van het buitenleven te genieten. Voor de boerderij ligt een mooi en breed gazon omgeven door grote bomen, aan de linkerzijde van de boerderij is de tuin voorzien van een prachtig en bijzondere unieke lounge tuinhuis met vijver en aan de achterzijde van de boerderij ligt een groot erf met dubbele carport. Het geheel ligt beschut en geeft voldoende privacy.

1e verdieping:
Centraal gelegen ruime overloop, met net als op de begane grond, een gang over de breedte van de woning. Vanaf de overloop is er een trap naar de entresol. Er zijn 4 slaapkamers op de verdieping aan de voor zijde gelegen. Daarnaast heeft de verdieping een ontspanningskamer die thans in gebruik is als muziekkamer. Centraal ligt de badkamer met ligbad, aparte douche en wastafelmeubel. Tevens is er op de overloop nog een aparte toiletruimte.
Boven de keuken ligt de zeer ruime en lichte entresol, nu in gebruik als kantoorruimte. Door de open verbinding houdt u hier contact met de begane grond.

Hier kunt u landelijk wonen in alle comfort, rust en privacy! Nieuwsgierig geworden, we maken graag een afspraak voor bezichtiging.

– in 1997 geheel verbouwd
– het woongedeelte en tuin is onder architectuur ontworpen
– voorzijde van de gang is in zijn geheel compleet gerestaureerd met behoud van originele balken plafonds, ornamenten en beschilderingen
– de muziekkamer is geluiddicht
– door de enorme achtergelegen schuur, biedt de boerderij vele mogelijkheden op het gebied van wonen en/of werken

Soort objectWoonhuis
Woonoppervlakte481 m2
Bouwjaar1905
Aantal kamers7
Bezoek de woning site