Te koop
Vraagprijs € 495.000,- k.k.
Leeuwarden – Grote Kerkstraat 10B

Midden in de monumentale binnenstad in één van de oudste straten van Leeuwarden staat een zeer uniek herenhuis, waarvan het bovengelegen appartement te koop worden aangeboden. Het appartement is 212 m² groot en bestaat uit 3 woonlagen: een woonverdieping, een slaapverdieping en een zolder.

De unieke locatie van het appartement kenmerkt zich door door de centrale ligging in hartje centrum; tegenover het Keramiekmuseum Princessehof, op steenworp afstand van de Oldehove, parkeergarage Oldehove en Stadspark De Prinsentuin. Om de hoek ligt de Kleine Kerkstraat met een gevarieerd aanbod van gespecialiseerde winkels en horeca.

INDELING

Begane grond:
Entree/tochtportaal met meterkast en vaste trap naar eerste verdieping.

Eerste verdieping:
Overloop met trapopgang naar de 2e verdieping, toilet en berging. Aan de achterzijde gelegen ruimte, voorzien van twee dakkapellen en met deur naar het dakterras. Onder de raampartij op het oosten zijn aansluitingen voor het realiseren van een keuken.

Aan de voorzijde van het pand ligt een zeer grote L-vormige woonkamer met doorgang naar een aan de achterzijde gelegen tweede woonkamer. De kamers staan met elkaar in verbinding door twee inbouwkasten die vanuit de tweede woonkamer te gebruiken zijn.

Tweede verdieping:
Overloop met inbouwkast. Tussenkamer met toegang tot ruime badkamer – voorzien van douchehoek, wastafel, toilet en jacuzzi – en grote slaapkamer met dakkapel aan de voorzijde. Aan de achterzijde is een kamer met dakraam gelegen en tevens de trapopgang naar de 3e verdieping.

Derde verdieping:
Open ruimte met vier dakramen en cv-ketel.

Het geheel moet nog kadastraal worden gesplitst en de vereniging van eigenaren wordt in overleg vormgegeven.

Soort objectAppartement
Woonoppervlakte212 m2
Bouwjaar1645
Aantal kamers5
Bezoek de woning site