Verkocht
Koopsom € 795.000,- k.k.
Leeuwarden – Harlingerstraatweg 15

Philippine, een prachtig gemoderniseerd en ruim monumentaal vrijstaand HERENHUIS aan de Harlingerstraatweg met een aangebouwde stenen garage en een ruime beschutte, diepe achtertuin op het zuiden. In 2004 is de woning volledig gemoderniseerd/gerestaureerd met het behoud van de karakteristieke elementen en zijn er diverse isolerende maatregelen getroffen.

De ligging aan de westkant van de stad is uniek, aan de statige Harlingerstraatweg en op loopafstand van het monumentale centrum, De Prinsentuin en diverse winkels en scholen. Op de oprit is voldoende ruimte voor het parkeren van 2 auto’s en de uitvalswegen liggen nabij, waardoor u zo de stad uit bent.

Indeling:

Begane grond:
Entree met marmerenvloer en prachtig glas-in-lood ramen geboogd rondom de voordeur. Via een tussendeur komt u in de fraaie ruime hal met bordestrap en glas in lood raampartij, modern toilet, een deur naar de woonkamer en een deur naar de eetkamer. Onder de trap is de deur naar de kelder.

De woonkamer en de eetkamer kunnen van elkaar worden gescheiden middels suitedeuren en beide ruimtes zijn voorzien van ramen met glas-in-lood en een houten vloer. Aan de voorzijde is een erker en aan de achterzijde zijn openslaande deuren naar de fraaie ruime tuin, dit in combinatie met de lichte kleurstelling in deze vertrekken, maken het een hele lichte ruimte. De keuken staat in open verbinding met de achterkamer.
Deze moderne witte open keuken is voorzien van diverse Siemens inbouwapparatuur. Ook is er veel kast- en werkruimte en toegang tot de achtergelegen bijkeuken. In de bijkeuken zit de aansluiting voor de wasmachine en droger, de cv opstelling en deur naar de achtertuin. Naastgelegen aangebouwde stenen garage met betonvloer, zolder en aan de voorkant én de achterkant openslaande deuren.

1e verdieping:
Via de prachtige trappartij met aan de zijkant glas-in-lood ramen komt u op de overloop. Aan de voorzijde gelegen ouderslaapkamer met erker, plafondspotjes en een houten vloer. Naast de ouderslaapkamer ligt de badkamer met ligbad, ruime inloopdouche, 2e toilet, wastafel en vloerverwarming. Aan de achterzijde bevinden zich de ruime 2e slaapkamer en wat kleinere 3e slaapkamer. Vanuit de 3e slaapkamer is er een deur naar het dakterras.

2e verdieping:
Middels een vaste trap bereikt u de ruime zolder met houtenvloer. De 4e slaapkamer ligt aan de achterzijde van de woning en heeft een wastafel en dakraam. De ruime zolder is thans in gebruik als opslagruimte, echter is hier de mogelijkheid tot het creëren van een 5e slaapkamer.
Boven de zolder gelegen kleine vliering.

Bijzonderheden:
– Gemeentelijk Monument
– bouwjaar 1928, in 2004 volledig gerenoveerd
– 4 slaapkamers met mogelijkheid voor een 5e slaapkamer op 2e verdieping

Soort objectWoonhuis
Woonoppervlakte189 m2
Bouwjaar1928
Aantal kamers5
Bezoek de woning site