Verkocht
Vraagprijs € 750.000,- k.k.
Leeuwarden – Harlingerstraatweg 24

Op een prachtlocatie aan de fraaie Harlingerstraatweg staat dit uit 1923 afkomstige vrijstaande herenhuis, gesitueerd aan één van de meest kenmerkende straten in het westen van de stad. De ligging is op loopafstand van het monumentale stadscentrum van Leeuwarden, stadsschouwburg De Harmonie en stadspark Prinsentuin. Vanaf de westkant van de stad bent u binnen 2 minuten op de uitvalswegen richting Harlingen (Amsterdam) en of Zwolle.

De woning is gelegen op bijna 1220 m² eigen grond, heeft een ruime oprit en een zonnige 40 meter diepe achtertuin. Het huis zelf – ontworpen door Leeuwarder architect Baart – is ook ruim bemeten en telt een woonoppervlakte van 323 m², waaronder 2 woonkamers, een studeerkamer, 7 slaapkamers en 2 badkamers.

INDELING

Begane grond:
Zijentree, tochthal en centrale hal met granito vloer, garderobe en toilet. Woonkamer aan de voorzijde met origineel balkenplafond en open haard. Er is een ruime kelder. Aan de woonkamer grenst een studeerkamer, bereikbaar vanuit de hal. Eetkamer/zitkamer aan de achterzijde met vaste kasten, schuifpui en schoorsteenmantel. Eetkeuken met diverse inbouwapparatuur. Tussenhal met zijdeur naar bijkeuken en tuinkamer, 2e achterhal met zijdeur en tuindeur. Vanuit de tuin bereikbare aangebouwde stenen berging/garage met zolder.

Tuin:
De woning is voorzien van een gezamenlijke oprit naar de garage, parkeerplaats op eigen terrein en een prachtige diepe achtertuin (40 x 16m). Deze grote tuin is voorzien van terrassen, gazon, borders en diverse paden. Achterin staat een ruim houten tuinhuis.

1e verdieping:
Een bordestrap voert naar de centrale overloop. Rondom de overloop liggen drie grote slaapkamers, twee middelgrote slaapkamers en een badkamer met vaste wastafel, bad, douche, toilet en vaste kast. Alle kamers hebben één of meer vaste kasten.

2e verdieping:
Vaste trap naar de tweede verdieping. Royale overloop naar twee slaapkamers met dubbele dakramen en badkamer met douchehoek, toilet en wastafel. Aan de voorzijde zit een kleinere zolderberging.

Soort objectWoonhuis
Woonoppervlakte323 m2
Bouwjaar1923
Aantal kamers11
Bezoek de woning site