Verkocht
Koopsom € 695.000,- k.k.
Leeuwarden – Harlingerstraatweg 87

Gelegen aan de Harlingerstraatweg en direct nabij het welbekende Europaplein ligt deze riante en onder architectuur van de heer J.J.M. Vegter, gebouwde vrijstaande VILLA. De sobere voorgevel geeft niet de indruk die deze bijzondere en verrassende VILLA verdient. Voorzien van onder andere kantoorruimte aan huis, mogelijkheid tot 5 slaapkamers en een zeer ruime, zonnige en beschutte tuin op het zuiden biedt deze woning veel mogelijkheden.

De Harlingerstraatweg ligt aan de westkant van de stad, op een steenworp afstand van uitvalswegen, maar ook het stadscentrum is binnen 5 minuten fietsen bereikbaar. Door de centrale ligging bevinden zich een diversiteit aan voorzieningen in de nabije omgeving, waaronder de stadsschouwburg De Harmonie, stadspark de Prinsentuin, winkel, scholen, sportverenigingen en het WTC.

INDELING

Begane grond:
Entree/hal aan de voorzijde van de woning, zijhalletje met vaste wastafel en separaat toilet, naastgelegen ruime afgesloten garderobe. Zeer fraaie ruime (afsluitbare) hal met indrukwekkende trappartij en vide. Vanuit de hal is er toegang tot een kantoorruimte met uitzicht op de tuin. Tevens vanuit de hal toegankelijk is de tuingerichte fraaie woonkamer met openhaard, grote raampartij waarin openslaande deuren naar de tuin. Via schuifdeuren staat de woonkamer in verbinding met zowel het kantoor als de aan de linkerkant gelegen eetkamer. Aan de voorzijde van de woning bevindt zich de eetkeuken, die voorzien is van enkele inbouwapparatuur en witgoedaansluitingen. Vanuit hier is er toegang naar de overkapping aan de linkerzijde van de woning.

Vanuit zowel de woon- en eetkamer als vanuit de garage is er toegang tot de zonnige fraai aangelegde achtertuin. De achtertuin loopt door tot de achtergelegen Helmerstraat.

Souterrain:
Zeer royaal souterrain, bestaande uit een stookkelder, een verblijfsruimte en toegang tot de kruipruimte en beschikt over een grote bergingscapaciteit. . Deze verdieping is via een vaste trap bereikbaar en loopt over vrijwel de gehele breedte van het huis.

Eerste verdieping:
Overloop met vide en toegang tot 5 kamers, 2 badkamers en een toilet. Aan de linkerzijde bevindt zich de badkamer met dubbele wastafel en een ligbad, welke zowel vanuit de hal als vanuit een slaapkamer toegankelijk is. De aangelegen slaapkamer is voorzien van inbouwkasten. Naast de badkamer bevindt zich een separaat, tweede toilet.

Hiertegenover bevindt zich een tweede kleinere badkamer die voorzien is van een douchecabine. Naast deze badkamer bevinden zich 2 slaapkamers met tuinzicht, die beide voorzien zijn van een (of meerdere) eigen wastafel(s). Aan de rechterzijde bevindt zich een ruimtelijke kantoorruimte met een eigen inbouwkast. Aan de rechtervoorzijde van de woning bevindt zich een extra kamer met kastruimte, die tevens als slaapkamer kan fungeren.

Zolder:
Via een vlizotrap is er toegang tot de zolderverdieping, waar zich veel extra bergruimte bevindt.

BIJZONDERHEDEN:
– kantoor aan huis
– souterrain van ruim 50 m2
– ruime garage van 3 x 8,5
– parkeergelegenheid op eigen erf
– ruim 1400 m2 eigen grond

Soort objectWoonhuis
Woonoppervlakte269 m2
Bouwjaar1971
Aantal kamers9
Bezoek de woning site