Te koop
Vraagprijs € 425.000,- k.k.
Leeuwarden – Leeuwerikstraat 147A

Wil jij wonen in een luxueus en karakteristiek hoekhuis met alle comfort van een nieuwbouwwoning, dichtbij het centrum en in een van de mooiste oude wijken van Leeuwarden? Dan is dit jouw unieke kans!

Momenteel transformeert Liessent een oude fietswinkel (Meindert Fietsspecialist) gelegen in de populaire Vogelwijk aan de westkant van Leeuwarden tot 2 luxe en duurzame woningen met energielabel A+. De hoekwoning, Leeuwerikstraat 147a, is nu te koop. Verwachte oplevering is februari 2024. Aangezien er momenteel verbouwd wordt, kan er door de koper meegedacht worden over het interieur en de afwerking.

De binnenkant is volledig vernieuwd en van alle gemakken voorzien, terwijl buitenom alle karakteristieke elementen zijn gehandhaafd.

Duurzame installatie
Het pand wordt volledig verduurzaamd en vrijwel instap-klaar opgeleverd. Hierdoor is het de komende jaren onderhoudsvrij. De isolatie voldoet aan de nieuwbouweisen. De woning is van de volgende duurzame componenten voorzien:

• Energielabel A+
• Gasloos
• Verwarmen en koelen woning middels warmtepomp (hoge kwaliteitspomp merk Stiebel Eltron)
• Vloerverwarming op begane grond en eerste verdieping
• Zonnepanelen
• WTW-systeem
• Waterontharder
• Nieuwe kozijnen met HR++ glas
• Nieuwe meterkast
• Dak-, wand- en vloerisolatie
• Alle binnendeurkozijnen zijn nieuw (hardhout) met stompe deuren
• Alle kozijnen buitenom zijn nieuw (hardhout)

Zeer interessant is dat er subsidie aangevraagd kan worden voor de warmtepompinstallatie. Ook kan de btw op de zonnepanelen teruggevraagd worden.

INDELING

Begane grond (53 m2)
Ruime hal met trap, meterkast en toilet onder de trap. Ruime woon- en eetkamer (37 m2) met een grote glaspartij op het westen. Een grote keuken met de mogelijkheid tot een kookeiland. De gehele ruimte is voorzien van een nieuw geïsoleerde betonvloer met vloerverwarming. Aan de voorkant een voortuin (8,25×5 m en totaal 41,25 m2), gelegen op het westen.

De woning wordt bewust opgeleverd exclusief keuken, aangezien dit vaak een interieuronderdeel is waar bewoners zelf invulling aan wensen te geven. Er zijn meerdere opstellingen mogelijk, waaronder een hoekkeuken of een keuken met kookeiland. De zelf gekozen keuken kan wel door de ontwikkelaar worden geplaatst.

Eerste verdieping (53 m2)
Bereikbaar middels nieuwe vaste trap met 1 riante slaapkamer met inloopkast en een balkon (2×3,6 m en totaal 7,2 m2). Op de verdieping bevindt zich een apart toilet. De moderne badkamer is voorzien van alle luxe: een dubbel wasmeubel, ligbad en ruime inloopdouche. Ook de badkamertegels en het stucwerk is verzorgd. De gehele verdieping is voorzien van vloerverwarming.

Zolder (40 m2)
Bereikbaar middels nieuwe vaste trap met 2 slaapkamers (8,5 m2 en 15 m2) met veel daglicht. In de aparte technische ruimte bevinden zich de warmtepomp en het WTW-systeem. De nieuw aangebrachte dakkapel (4 m) aan de achterkant van het huis is van kunststof en daarmee onderhoudsvrij.

OMGEVING

De Leeuwerikstraat is gelegen in de karakteristieke Vogelwijk, een van de oudste en meest gewilde wijken van Leeuwarden. Gelegen nabij het stadspark Rengerspark en op loop- en fietsafstand van het historische centrum van Leeuwarden. Vlakbij is een buurtwinkelcentrum aanwezig, met o.a. een supermarkt, slijterij, warme bakker, drogist en snackbar. Ook zijn er voorzieningen zoals een sportschool, basisscholen en kinderopvang in de directe omgeving. De Vogelwijk ligt zeer gunstig ten opzichte van de haak om Leeuwarden. Binnen enkele minuten bereik je diverse uitvalswegen zoals de N31, A31 en A32.

Soort objectWoonhuis
Woonoppervlakte140 m2
Bouwjaar2023
Aantal kamers4