Verkocht
Vraagprijs € 350.000,- k.k.
Leeuwarden – Menno van Coehoornstraat 3

In 1881 in eclectische stijl gebouwde royale, vrijstaande woning met ruime achtertuin op het zuiden. Het woonhuis is gebouwd als hoofdonderwijzerswoning van de (inmiddels verdwenen) Gemeenteschool 6. De woning is zowel van binnen als van buiten rijkelijk voorzien van originele elementen, heeft een prachtige lichtinval en ademt een geweldige sfeer. De woning – aangemerkt als Gemeentelijk Monument – is in de jaren grotendeels in stijl gerestaureerd, maar dient te worden gemoderniseerd.

De woning leent zich uitstekend voor een combinatie van wonen en werken

INDELING

Begane grond:
Entree/hal met meterkast en toegang tot woonkamer aan de linkerzijde en een ruime slaapkamer aan de rechterzijde. De woonkamer, met houten vloer, is voorzien van een versierde schouw en origineel stucplafond met prachtige ornamenten. Aan de voorzijde zorgen de hoge ramen (met blinden) voor veel lichtinval. Vanuit de woonkamer is er een doorloop naar de aan de achterzijde gelegen keuken. Tevens aan de achterzijde gelegen zijn een ruime, fraai met hout bewerkte slaapkamer met serre en de badkamer met douchecabine en wastafelmeubel. De slaapkamer aan de rechter voorzijde – met schouw – is zowel te bereiken via de slaapkamer aan de achterzijde en de centrale hal. De centrale hal biedt op zijn beurt toegang tot een ruime kelder en de trapopgang naar de verdieping.

1e verdieping:
Via bordestrap te bereiken overloop met bergruimte. Op de verdieping bevinden zich drie ruime kamers, waarvan de kamer aan de voorzijde in gebruik is als werkruimte. Aan de zuidzijde – en over de hele diepte van het woonhuis – gelegen zeer ruime slaapkamer met dakkapel en entresol. Aan de achterzijde is een tweede ruime slaapkamer met bedstee aanwezig.

Kenmerkend aan de verdieping zijn de schenkelspanten die grotendeels in het zicht zijn gelaten en de ronde, gietijzeren sterramen.

Soort objectWoonhuis
Woonoppervlakte236 m2
Bouwjaar1882
Aantal kamers6
Bezoek de woning site