Verkocht
Vraagprijs € 599.000,- k.k.
Leeuwarden – Moleplaat 67

Ten zuiden van Leeuwarden ligt op hoeklocatie van schiereiland Moleplaat deze eigentijdse, onder architectuur aangelegde ‘Villa Maarsingh’. Een huis met introvert karakter op een diamantvormige kavel van 800 m2 waarover je niet snel uitgepraat raakt.

Het huiselijke leven richt zich naar de tuin aan de waterkant op het zuidwesten en het huis heeft in totaal 5 slaapkamers. Met uitzondering van de slaapkamers is de gehele woning voorzien van vloerverwarming. Parkeren kan op eigen terrein, waar ook een oplaadpunt voor een elektrische auto is.

De eigenaren zijn zeer betrokken geweest bij het gehele bouwproces. Het huis is ontworpen als een spiraalsgewijze stapeling van plateaus. Op ieder plateau vinden activiteiten plaats en ervaart de bewoner tegelijkertijd iets van de actie op de andere plateaus.

Na de bouw in 2005 is het huis bekroond met de Vredeman de Vriesprijs in 2006. Ook kent de woning vele publicaties en televisieverschijningen. De publicaties zijn inzichtelijk zijn via de digitale brochure. Eén van de publicaties (jaarboek architectuur 2005) schrijft: “….de meeste woningen niet opvallen door originaliteit- de Nederlander heeft de smaak van de buren, zei men in de jaren vijftig al. In het oog springende miskleunen zijn zeldzaam, maar extreem schaars zijn de vooruitstrevende, exact op maat gesneden meesterwerken, die zich als een maatkostuum aanpassen aan de bewoners. Onix’ DogmA House is zo’n juweel dat met kop en schouders uitsteekt boven de confectie in de buurt.”

Kom tijdens een bezichtiging bewonderen wat deze eigentijdse villa te bieden heeft!

INDELING

Het huiselijke leven is een oase van licht en biedt uitzicht op terras en water. Wanneer de berken in bloei staan transformeert het tot een groene oase en bieden de bomen een gevoel van warmte en privacy. Altijd behoudt de woonkamer zijn lichtinval.

Verdiept op de begane grond ligt een reeks van vier kinderkamers die onderling met kleine deurtjes in de wanden zijn verbonden en een gezamenlijke speelruimte hebben die aansluit op het buitenterras. Op de begane grond is een badkamer, voorzien van douche, wastafel en toilet en zijn er twee bergingen.

De woonkeuken ligt 40 cm hoger dan de straat en vormt een schakel tussen de speelplek voor de kinderen en het werkvertrek boven aan de spiraalvormige trap. De keuken is voorzien van grote glaspartijen waardoor de oase van licht die in de woonkamer wordt ervaren ook op deze plek zijn uitwerking heeft.

Het kook- en spoeleiland heeft een robuust, roestvrijstalen keukenblad en is uitgerust met een groot gasfornuis en een Quooker. Langs de muur op deze verdieping is nog een kastenwand met extra bladruimte gesitueerd. De kastenwand is uitgerust met een combi-oven, koelkast, vriezer en vaatwasser.

Als de grote glaspartij in de keuken wordt gevolgd, wordt op het volgende plateau de eetkamer bereikt. Een ontzettend mooie, open ruimte die in verbinding staat met de keuken en waar de omliggende bomen ieder moment van de dag wederom zorgen voor een mooie speling met het licht.

Vanuit het werkvertrek op een hoger gelegen plateau is in de nok van het huis – onder een geraamte van de ‘houten tent’ – de slaapkamer gelegen. Dit is de meest knusse plek van het huis. Mede te danken aan het gefilterde zonlicht dat schijnt door de kieren van de planken van het dak.

Alle beschreven ruimtes lopen in elkaar over, maar zijn tegelijkertijd ook op zichzelf staand met alle hun eigen vorm van activiteit. Dit idee keert terug in de materiaalkeuze van de woning; de houten vloer wordt een wand, wordt een dak, wordt een terras. De glazen buitenwand loopt door in het matglas van de kast. En de stenen buitenwand gaat over in de trap naar de keuken en verderop is het de vloer van de werkkamer. Vervolgens wordt het een bankje om op te zitten.

Het zicht op het huis en het terras met aangrenzend gazon is oogstrelend. Het meest in het oog springende is het indrukwekkende houten dak, dat vanaf de waterkant begint als aanlegsteiger en geleidelijk aan transformeert tot schuurtje en vervolgens eindigt in de nok van de woning. Een dak, maar tegelijkertijd ook een heerlijk zonneterras.

Soort objectWoonhuis
Woonoppervlakte176 m2
Bouwjaar2005
Aantal kamers7
Bezoek de woning site
Voor alle details van deze woning