Verkocht
Vraagprijs € 435.000,- k.k.
Leeuwarden – Mr. P.J. Troelstraweg 72

Aan de brede en groene Mr. P.J. Troelstraweg en tegen het Bonifatiuspark gelegen zéér royaal herenhuis, type eindwoning, met een diepe voortuin, een eigen naastgelegen steeg en achtertuin gesitueerd op het oosten. Er is maar liefst 218 m2 woonoppervlakte verdeeld over 4 verdiepingen. De woning beschikt over authentieke elementen als glas-in-lood ramen en kamers en-suite en is tevens levensloopbestendig. Er zijn maar liefst 6 slaapkamers en 2 badkamers aanwezig.

De Mr. P.J. Troelstraweg is een gewilde woonlocatie aan de westkant van de stad op loopafstand van het Historische stadscentrum van Leeuwarden. In de nabije omgeving bevinden zich twee basisscholen, kinderopvang, een supermarkt en de rondweg. Kortom; een ideale ligging!

INDELING

Begane grond:
Een overdekte entree met prachtige houten voordeur geeft toegang tot de ruime hal. Hier is de trapopgang naar de verdieping, toegang naar de kelder, het toilet en zijn de woonkamers en-suite en de keuken bereikbaar.
De ruime woonkamer en suite (bijna 13m lang) heeft aan de voor- èn achterzijde veel lichtinval en is voorzien van een houten parketvloer. In het achterste gedeelte is een open haard aanwezig en is er een loopdeur naar de tuin.
De dichte keuken is vanuit de hal toegankelijk en beschikt over diverse inbouwapparatuur en een barretje. Er is vanuit de keuken een doorloop naar een gangetje met deur naar de achtertuin en deur naar de bijkeuken. In de bijkeuken is de opstelling voor het witgoed aanwezig evenals de cv-ketel en is er een deur naar de naastgelegen steeg.
Achter de bijkeuken bevindt zich een werkkamer met een doorloop naar een ruime slaapkamer met eigen badkamer. De slaapkamer heeft een deur naar de achtertuin en de badkamer beschikt over een wastafelmeubel, toilet en douche.

De stadstuin is gelegen richting het oosten en is volledig betegeld.

1e verdieping:
Overloop met vaste kast en toegang tot twee royale slaapkamers en de badkamer. De slaapkamer aan de voorzijde, over de volle breedte van de woning, heeft vaste (vitrine)kasten, een deur naar het balkon en een doorloop naar de badkamer. De tweede, eveneens ruime slaapkamer is gesitueerd aan de achterzijde en ligt ook over de volle breedte van de woning. Vanuit deze slaapkamer is er een deur naar het dakterras.
Centraal op de verdieping bevindt zich de badkamer met een zitbad, toilet, douche en dubbelwastafelmeubel.

2e verdieping:
Middels een vaste trap bereikbare overloop. Op deze verdieping bevinden zich 3 ruime slaapkamers en een berging.
De bergruimte is gelegen aan de voorzijde en heeft een houten trap naar de zolderberging. De naastgelegen slaapkamer beschikt over vaste inbouwkasten en een wastafel. De overige twee slaapkamers liggen aan de achterzijde en beide beschikken over (een) inbouwkast(en).

3e verdieping:
Zolderberging

Bijzonderheden:
– Gemeentelijk monument
– maar liefst 6 slaapkamers en 2 badkamers
– 218 m2 woonoppervlak

Soort objectWoonhuis
Woonoppervlakte218 m2
Bouwjaar1934
Aantal kamers9
Bezoek de woning site