Verkocht
Vraagprijs € 335.000,- k.k.
Leeuwarden – Nicolaes Maesstraat 12

Uniek dubbel woonhuis met een fijne zonnige tuin op het westen met achterom, in totaal 4 slaapkamers en een zéér ruime woonkamer.

Voorheen waren dit twee losse woningen (nummer 12 en 14) welke zijn samengevoegd tot één woonhuis waardoor er een unieke en ruime dubbele woning is ontstaan. Op de begane grond is de wand tussen de woonkamers verwijderd waardoor er een royale leefruimte is ontstaan en op de 1e verdieping is een doorgang gemaakt, waardoor ook de bovenverdiepingen met elkaar zijn verbonden. Door het samenvoegen van de 2 woningen is er uiteraard ook een ruime achtertuin ontstaan, deze is gesitueerd op het zonnige westen, voorzien van twee stenen bergingen en heeft een achterom.

Het woonhuis is gelegen in een rustige straat in de gewilde woonwijk Huizum en ligt net buiten het centrum van de stad, echter is het stadscentrum binnen enkele minuten fietsen of wandelen bereikbaar, evenals het station. Winkelstraat De Schrans met een ruim aanbod aan diverse winkels ligt nabij, evenals supermarkten, basisscholen en kinderopvang. Het is een kindvriendelijke woonwijk met centraal in de wijk het Julianapark en zodra u de wijk uitrijdt, bevindt u zich op de rondweg.

Indeling:
Beide entrees zijn nog in gebruik, u kunt dus aan twee kanten de woning betreden. Bij de linker entree komt u in de hal met trapopgang en een deur naar de woonkamer. De ruime woonkamer met houten vloer is aan de voorzijde voorzien van twee erkers en heeft in het midden, waar voorheen de scheidingswand stond, een houtkachel. Aan de achterzijde is een schuifpui naar de achtertuin en zijn er openslaande deuren, ook naar de achtertuin. In de voormalige linker woning is vanuit de woonkamer toegang naar een achtergelegen gang met toegang tot de badkamer met douche, wastafel en een ligbad. Achter de badkamer bevindt zich de aangebouwde stenen berging welke vanuit de achtertuin bereikbaar is.

In de voormalige rechterwoning is vanuit de woonkamer toegang tot de dichte eenvoudige keuken met onder andere een vaatwasser en gaskookplaat. Achter de keuken bevindt zich de tweede badkamer en deze beschikt over een douche, wastafel en toilet. Achter de badkamer ligt de aangebouwde stenen berging van maar liefst ruim 7 meter diep. Ook deze berging is vanuit de achtertuin toegankelijk. Zowel vanuit de linker hal als vanuit de rechterhal, is er een trapopgang naar de 1e verdieping.

1e verdieping:
Beide trappen komen uit op een overloop, de een links van het geheel, de andere aan de rechterkant. In totaal zijn er vier ruime slaapkamers. Twee aan de voorzijde, waarvan één over een wastafel beschikt. De 3e en 4e slaapkamer liggen aan de achterzijde. Verder is er op de verdieping nog een berging met deur naar het droogplat en zijn er diverse vaste kasten in de slaapkamers.

2e verdieping:
Middels twee vaste trappen is de 2e verdieping bereikbaar. Hier is géén doorgang gemaakt en bevindt zich aan beide zijden een ruime bergzolder die nog naar wens kan worden ingedeeld.

Kenmerken:
– uniek dubbel woonhuis met 149 m2 woonoppervlak
– ruime tuin op het westen met achterom
– energielabel D

Soort objectWoonhuis
Woonoppervlakte149 m2
Bouwjaar1932
Aantal kamers5
Bezoek de woning site