Verkocht
Koopsom € 349.000,- k.k.
Leeuwarden – Nieuweburen 36

Met uitzicht op de oude Infirmerie – het oude militair ziekenhuis – en de Prinsentuin en aan de rand van het centrum gelegen monumentaal woonhuis. Doordat er op de begane grond twee kamers zijn, leent deze woning zich uitstekend voor de combinatie van wonen en werken op dezelfde locatie. De woonkamer en keuken bevinden zich op de 1e verdieping waardoor er mooi zicht is richting de stadsgracht. Achter de woning ligt een gezellige stadstuin op het zuiden en deze is voorzien van een berging en een achterom.

Indeling:

Begane grond:
U treedt de woning binnen via de aan de voorzijde gelegen entree en komt binnen in een lange en brede gang welke doorloopt tot de achtertuin. De gang geeft tevens toegang tot de achtertuin. Aan de rechterzijde van de gang bevinden zich twee kamers, één aan de voorzijde en één aan de achterzijde. Deze kamers kunnen als slaapkamer dienen maar ook zeker als kantoor, atelier en/of werkruimte.
In het midden op de begane grond, tussen beide kamers in, ligt de badkamer welke is voorzien van een ligbad, wastafel en toilet. Tevens is er naast de badkamer nog een bergkast aanwezig.
De stadstuin is gelegen op het zonnige zuiden, voorzien van een stenen berging en een achterom.

1e verdieping:
Middels een spiltrap bereikt u de 1e verdieping waar zich de woonkamer met open haard en een open keuken bevindt. Zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde van de woonkamer zijn grote raampartijen waardoor het een lichte ruimte is. Aan de achterzijde van de woonkamer is de keuken gesitueerd van waaruit u toegang heeft op het zonnige en ruime dakterras.
Via de overloop bereikt u het 2e toilet en de 2e badkamer met douche en wastafel.

2e verdieping:
Op deze verdieping is een ruime overloop met vaste kasten en zijn er twee slaapkamers. De slaapkamer aan de voorzijde heeft daglicht aan de voor- en zijkant van de kamer en een vaste wastafel. De slaapkamer aan de achterzijde heeft door de dakkapel extra ruimte en veel licht inval.

De woning dient intern enigszins gemoderniseerd te worden wat echter niets zegt over de staat van de woning. Deze is altijd goed onderhouden.

Soort objectWoonhuis
Woonoppervlakte161 m2
Bouwjaar1973
Aantal kamers5
Bezoek de woning site