Verkocht
Vraagprijs € 535.000,- k.k.
Leeuwarden – Noordersingel 88C

Zeer riant 5-kamer appartement op de eerste etage van een historische appartementengebouw dat bekend staat als het Diaconessenhuis. Het appartement is 185m2 groot en biedt zowel vanuit de woonkamer als vanaf het op het zuidoosten gelegen balkon een prachtig uitzicht over de statige Noordersingel, stadspark de Prinsentuin aan de Noorder Stadsgracht; een van de mooiste natuurlijke jachthavens van Nederland.

Het appartement straalt door de groene en waterrijke omgeving rust uit, maar bevindt zich verrassend genoeg op nog geen 5 minuten lopen van de bruisende, monumentale binnenstad. Voorzieningen als de schouwburg, restaurants en winkels zijn dan ook op loop- en fietsafstand bereikbaar.

INDELING

Begane grond:
Een centrale hal met klassieke deuren, een moderne tochtsluis met een video/intercom installatie en een prachtige marmeren hal met aangrenzend trappenhuis en liftinstallatie.

Appartement:
Riante hal met meterkast en toilet. De woonkamer is toegankelijk door een dubbele toegangsdeur met twee vaste zijlichten. De woonkamer is gericht op het zuiden, biedt prachtig uitzicht over de Noorder Stadsgracht en de Prinsentuin, en heeft meerdere hoge raampartijen, waardoor er veel licht naar binnen komt. In verbinding met de woonkamer staat het – door openslaande deuren toegankelijke – ruime balkon aan de oostzijde van het complex.

De leefkeuken grenst dankzij openslaande deuren eveneens aan het balkon en staat in open verbinding met de woonkamer. De keuken is ruim van formaat en beschikt aan beide zijden over veel blad- en kastruimte. In de achtergelegen bijkeuken bevindt zich de witgoedaansluiting, de CV-opstelling en treft u een extra wastafel.

Het appartement beschikt over 4 slaapkamers, waarvan 2 met een badkamer en-suite die met een loopdeur met elkaar zijn verbonden. De meest ruime slaapkamer geeft toegang tot een compact balkon op het noorden, heeft een inloopkast en de badkamer is voorzien van een ligbad met handdouche, twee wastafels en een toilet. De tweede slaapkamer biedt toegang tot een compactere badkamer met inloopdouche en wastafel.

Het derde slaapvertrek staat in verbinding met de woonkamer en kan eenvoudig in gebruik worden genomen als bijvoorbeeld een kantoor- of hobbyruimte. Via dit vertrek is de vierde slaapkamer toegankelijk. Beide ruimtes zijn gelegen aan de zuidzijde van het complex en bieden uitzicht over de Noordersingel.

Parkeergarage en tuin:
In de kelder van het gebouw bevinden zich een parkeergarage met daarin een eigen plaats voor de auto en een eigen berging. De garagedeur is met een afstandsbediening te openen. Bij het appartementengebouw hoort een fraai aangelegde tuin met monumentale bomen, gazon en speels aangelegde paden.

Algemeen:
– Alle moderne vormen van isolatie.
– Actieve en gezonde VvE; de VvE bijdrage is € 337,60 per maand.
– Het benoemde energielabel is van Noordersingel 88 B; het naastgelegen apt. op dezelfde verdieping.

Soort objectAppartement
Woonoppervlakte185 m2
Bouwjaar1996
Aantal kamers5
Bezoek de woning site