Verkocht
Vraagprijs € 150.000,- k.k.
Leeuwarden – Polderstraat 19

In de wijk Achter de Hoven, in het zogenoemde ‘Rode Dorp’ staat deze eigentijds verbouwde hoekwoning. Dit in 1919 gebouwd woonhuis beschikt inmiddels over uitgebreide isolerende voorzieningen zoals een betonvloer met vloerisolatie en vloerverwarming, muurisolatie, driedubbel glas, HR++ glas en dakisolatie.

Het ‘Rode Dorp’ – bestaande uit 127 woningen die allen als appartementsrecht worden verkocht – is aangewezen als beschermd stadsgezicht en valt onder een Vereniging van Eigenaren. De vereniging draagt zorg voor (bijna) het gehele buitenonderhoud om het aanzicht van dit gedeelte van de wijk te behouden. De maandelijkse bijdrage hiervoor is € 85,-.

Het perceeloppervlakte bedraagt circa 119 m², maar staat kadastraal bekend als appartementsrecht.

Het geheel is gelegen nabij diverse voorzieningen als winkels en scholen en een park. Ook het stadscentrum bevindt zich op korte afstand van de woning.

INDELING

Begane grond:
Entree/hal met meterkast, toilet en trapopgang. Aan de linkerzijde bevindt zich de woonkeuken, voorzien van keuken in hoekopstelling met inbouwapparatuur (vaatwasser, koelkast, oven, gasfornuis en afzuigkap). Aan de andere zijde van de woning is de sfeervolle woonkamer aanwezig met erker aan de voorzijde, fraai balkenplafond en een met oude vloerbalken afgewerkte werknis. Via de woonkamer is een hobby-/werkkamer bereikbaar met aansluitend de berging met wasmachineaansluiting en cv-installatie.

1e verdieping:
Overloop met toegang tot de vliering (via losse trap). Aan de linkervoorzijde bevindt zich de ruime ouderslaapkamer, de twee overige slaapkamers zijn gesitueerd aan de rechterzijde. Tussen de slaapkamers is een kleine badkamer met douchehoek en wastafelmeubel aanwezig.

Vliering:
Via losse trap bereikbare vliering (verdeeld in twee delen) over de gehele lengte van de woning.

Soort objectWoonhuis
Woonoppervlakte91 m2
Bouwjaar1919
Aantal kamers4