Verkocht
Vraagprijs € 895.000,- k.k.
Leeuwarden – Spanjaardslaan 170

Een unieke gelegenheid om bewoner te worden van de middelste woning van dit monumentale ‘drievoudig’ herenhuis. Deze drie gekoppelde herenhuizen van royale afmetingen zijn door Kalma en Witteveen gebouwd in Interbellum-architectuur. Hier is het wonen op een zeer bijzondere woonstand, op steenworp afstand van de monumentale binnenstad en met een uitzonderlijk vrij uitzicht over de Prinsentuin en de Noorder Stadsgracht (één van de mooiste natuurlijke jachthavens van Nederland).

De 15 meter diepe voortuin accentueert het zicht op de Noordersingel en het stadspark de Prinsentuin. Achter de woning strekt zich een bijna 30 meter diepe tuin uit op het zonnige zuidwesten. In totaal heeft de woning een woonoppervlakte van 330 m² en is het 4 etages hoog. De woning telt momenteel 2 woonkamers, 7 slaapkamers en 3 badkamers.

De locatie van de woning is gunstig. Vanaf de westkant van de stad bent u in enkele minuten op de uitvalswegen. Binnen dezelfde tijdspanne bereikt u het stadscentrum. Winkel- en horecagelegenheden, stadsschouwburg De Harmonie en stadspark Prinsentuin bevinden zich door de centrale ligging op loopafstand.

INDELING

Begane grond:
Overdekte voorentree met binnenkomst in vestibule en doorgang naar de hal met toilet, prachtige glas in lood raampartij, meterkast en trapopgang naar de eerste verdieping. Vanuit de hal is er toegang tot de overige vertrekken. Rechts van de hal bevindt zich de woonkamer, welke door middel van een glazen scheidingswand is opgesplitst in 2 gedeeltes. De kamer aan de voorzijde is voorzien van een fraaie schouw met open haard, en biedt een prachtig uitzicht over de Prinsentuin. De achterkamer van de woning, die tevens toegankelijk is vanuit de hal, beschikt over 2 vaste kasten. Via een deur aan de achterzijde van de achterkamer is er toegang tot de achtertuin. De keuken, die eveneens toegankelijk is vanuit de hal, ligt aan de achterzijde van de woning en biedt uitzicht over de achtertuin. De naast de woning gelegen, overdekte steeg (!) is zowel bereikbaar via de voorzijde van de woning, als via de keuken en biedt plaats voor bijvoorbeeld fietsen en containers. Vanuit de steeg is er toegang tot de bijkeuken, waar zich de cv-ketel bevindt.

De bijna 30 meter diepe beschutte achtertuin is gelegen op het zonnige zuidwesten, en beschikt aan de voorzijde over een ruim verhard terras, deels overkapt, en aan de achterzijde over een vrijstaand houten tuinhuis.

1e verdieping:
Ruime centrale overloop van waaruit toegang tot 3 slaapkamers, de badkamer, een ruime kast en een apart toilet met fonteintje. Aan de voorzijde bevinden zich 2 slaapkamers, waarvan de kleinere slaapkamer toegang geeft tot het balkon op het oosten. De grote slaapkamer aan de voorzijde is zeer licht, en is altijd in gebruik geweest als werk- tweede woonkamer. Aan de achterzijde bevindt zich de 3e slaapkamer, welke eveneens zeer ruim is en een ruime inloopkast heeft.
De badkamer is uitgerust met een royale inloopdouche, dubbele wastafel, bidet en toilet. Vanuit de badkamer is het droogplat toegankelijk.

2e verdieping:
Centrale overloop van waaruit toegang tot 4 slaapkamers en 2 badkamers. De beide slaapkamers aan de voorzijde zijn voorzien van meerdere vaste kasten en één van de 2 slaapkamers aan de achterzijde beschikt over een wastafel en een vaste kast. De kleinere badkamer heeft een douche, toilet en wastafel. De ietwat grotere badkamer is voorzien van een douchecabine met massagedouche, toilettafel en wasmachineopstelling. Via deze badkamer is middels een vaste trap de zolderverdieping bereikbaar.

Zolder:
Zeer royale zolderruimte welke naar eigen wens kan worden ingevuld: thuisbioscoop, ontspannings-/hobbyruimte of gym of nog meer slaapkamers.

Kelder:
Kelder op stahoogte, verdeeld in 2 ruimtes.

Soort objectWoonhuis
Woonoppervlakte330 m2
Bouwjaar1939
Aantal kamers9
Bezoek de woning site