Onder bod
Vraagprijs € 935.000,- k.k.
Leeuwarden – Spanjaardslaan 170A

Op een fantastische locatie, aan de rand van het historisch stadscentrum en met aan de voorzijde vrij uitzicht over de Prinsentuin en de Noorder stadsgracht, staat dit monumentale herenhuis.

De woning maakt onderdeel uit van een uniek ‘drievoudig’ herenhuis, en heeft een ruim 15 meter diepe voortuin en riante vertrekken verspreid over maar liefst 4 etages. Mede door het prachtige uitzicht heeft deze woning een uitstraling waar men “U” tegen zegt. De zonnige achtertuin van ruim 12 meter diep, gelegen op het zuidwesten, biedt privacy en rust.

De locatie van het huis is gunstig. Vanaf de westkant van de stad bent u in enkele minuten op de uitvalswegen. Binnen dezelfde tijdspanne bereikt u het stadscentrum. Winkel- en horecagelegenheden, stadsschouwburg De Harmonie en stadspark Prinsentuin bevinden zich door de centrale ligging op loop- en/of fietsafstand.

INDELING

Begane grond:
Zijentree met toegang tot een ruime hal met vide, die toegang biedt tot toilet, keuken en woonkamer. De 13 meter diepe woonkamer strekt zich over de gehele diepte van de woning en heeft een aangrenzend vertrek (momenteel in gebruik als kantoor) met prachtige ronde raampartij aan de voorzijde. De woonkamer is momenteel ingericht met een zithoek met haard aan de voorzijde en de eethoek aan de tuinzijde. Aan de eethoek grenst de halfopen keuken in hoekopstelling, voorzien van Quooker, vaatwasser, magnetron, oven en koelkast. Aan de keuken grenst een (tevens via de oprit bereikbare) bijkeuken, waar zich ook de witgoedopstelling bevindt. Zowel vanuit de bijkeuken als de eethoek is de achtertuin toegankelijk.

De 12 meter diepe achtertuin is westelijk gelegen biedt op iedere plek privacy, zon en ook schaduw. De tuin is geheel omsloten, heeft een stenen terras tegen de woning en achter in de tuin een tweede (grind) terras. Diverse plantenborders en een vijver brengen extra sfeer. In de tuin staat een brede houten berging voor extra opslag.

Eerste verdieping:
Via de bordestrap bereikbare overloop met toegang tot 3 slaapkamers, de badkamer en een apart toilet.

Slaapkamer aan de voorzijde met badkamer en-suite en toegang tot balkon op het oosten. Deze badkamer is voorzien van twee wastafels, hoekbad en douche. Tevens aan de voorzijde een kleinere slaapkamer – momenteel in gebruik als kantoor. Beide kamers hebben vaste kasten. Aan de achterzijde strekt zich over de gehele breedte van de woning de 3e slaapkamer. Deze kamer heeft een speelse indeling en is erg ruim. Tevens biedt het toegang tot het op het westen gelegen dakterras.

Tweede verdieping:
Vaste trap naar de overloop met toegang tot 4 slaapkamers met wastafels en een compacte badkamer. Alle slaapkamers zijn recht opgetrokken. Drie van de slaapkamers hebben veel extra opbergruimte onder de schuine dakvlakken van deze verdieping. De vierde heeft vaste kasten. De badkamer is modern en heeft een inloopdouche en toilet.

Zolderverdieping:
Via een portaal met vaste trap bereikbare ruime zolderverdieping. Oorspronkelijk 2 afgesloten ruimtes, maar nu ingedeeld als 1 grote ontspannings-/hobbyruimte (pooltafel blijft achter).

Kelder:
Kelder op stahoogte. Verdeeld in 3 ruimtes, met vriezer en 1 stookruimte met CV-opstelling.

Soort objectWoonhuis
Woonoppervlakte346 m2
Bouwjaar1939
Aantal kamers12
Bezoek de woning site