Verkocht
Vraagprijs € 790.000,- k.k.
Leeuwarden – Tearnserdyk 44

Aan de zuidkant van Leeuwarden en direct tegen Goutum aan staat deze royale woonboerderij uit 1904 op een ruim bemeten perceel van 7.328 m². De monumentale stelpboerderij beschikt over maar liefst 300 m² woonoppervlak, een groot erf en veel inpandige ruimte die geschikt is voor verschillende doeleinden zoals een galerie, een atelier/werkplaats of een bed & breakfast. De kantoorruimte op de begane grond maakt een combinatie van wonen en werken goed mogelijk.

De ligging is nabij de “Haak om Leeuwarden” met de uitvalswegen naar Groningen, Heerenveen/Zwolle en de Afsluitdijk. De Leeuwarder binnenstad is met 15 fietsminuten bereikbaar en voor de dagelijkse boodschappen kunt terecht bij het op loopafstand gelegen winkelcentrum Zuiderburen. Vanaf de boerderij wandelt of fietst u zo het Friese landschap in.

EXTERIEUR
Middels een betonnen loopbruggetje bereikt u de statige entree van de boerderij. In de voortuin staan een 9-tal prachtige leilinden, voor en naast de boerderij ligt een gazon. Het geheel is grotendeels omsloten door een sloot. Via de naastgelegen oprijlaan komt u op het achter de boerderij gelegen erf. Op het erf staat een royale carport, geschikt voor een caravan of camper en twee auto’s. Rond de boerderij zijn verschillende zithoekjes gecreëerd om heerlijk buiten te genieten.

INTERIEUR
Begane grond:
De entree heeft een paneeldeur met ramen en sierlijke ijzeren roosters, een voorportaal en een dwarsgang welke aansluit op de oorspronkelijke hoofdgang. Aan deze hoofdgang liggen de woonkamer met kelder, de boeken-/televisiekamer met kasten welke voorzien zijn van de oude bedsteedeuren, de garderobe, een toilet, trap-/kelderkast en de trapopgang naar de verdieping.

De hoofdgang komt aan de ene kant uit in woonkeuken met boven het aanrecht authentieke wandtegels met bloem- en vlindermotieven. Aan de andere kant is de oorspronkelijke hoofdgang uitgebreid tot een rondgaande gang waaraan een grote slaapkamer, een badkamer met ligbad, een dubbele wastafel en een ruime inloopdouche, een kantoorruimte, een toilet en een grote ruimte voor de cv-installatie, hobby’s, wassen en drogen en berging gelegen zijn. Waarna de rondgaande gang via de deel weer uit komt in de woonkeuken en aansluit op de oorspronkelijke hoofdgang.

Het woongedeelte sluit aan op het vroegere bedrijfsgedeelte van de boerderij: de deel en de stallen. Deze grote ruimte met zijn imposante constructie van houten kolommen, balken en juffers is multifunctioneel te gebruiken, maar kan ook bij het woongedeelte getrokken worden.

Verdieping:
Via een vaste trap bereikt u de ruime overloop met veel bergingsmogelijkheden. Op de verdieping bevinden zich drie slaapkamers.

Bijzonderheden:
– Een boerderij buiten de stad, en toch in de stad;
– voor veel doeleinden geschikt;
– rijksmonument met subsidiemogelijkheden van de Stichting Nationaal Restauratiefonds.

Soort objectWoonhuis
Woonoppervlakte269 m2
Bouwjaar1904
Aantal kamers7
Bezoek de woning site