Verkocht
Vraagprijs € 275.000,- k.k.
Leeuwarden – Verlengde Schrans 75

Ten zuiden van het stadscentrum, aan de brede Verlengde Schrans gelegen karakteristiek en royaal woonhuis (155 m2) met diverse sfeervolle elementen als een kamer en suite, hoge plafonds met fraaie ornamenten, paneeldeuren en een statige bordestrap.

De woning ligt in de wijk Huizum-West, een zeer geliefde woonwijk met het Julianapark, diverse sportverenigingen en scholen in de nabije omgeving. Winkelstraat De Schrans is lopend te bereiken, en ook het station en het historisch centrum van Leeuwarden liggen om de hoek. Ten opzichte van uitvalswegen naar Drachten en Heerenveen is de woning ook gunstig gelegen.

De woning verdient weliswaar enige aandacht en modernisering, maar biedt de perfecte basis om op deze plek, op loopafstand van het centrum van Leeuwarden, een prachtig droomhuis te realiseren. Wie grijpt deze kans?

INDELING

Begane grond:
Entree met toegang tot 2 woonkamers (kamer en suite), keuken, doucheruimte met toilet en fonteintje, werkruimte en kelder. De 2 woonkamers worden gescheiden door een vaste kastenwand en zijn beide voorzien van een gaskachel. De werkkamer bevindt zich aan de linker voorzijde. Aan de achterzijde ligt de eenvoudige keuken, die momenteel ruimte biedt aan de eettafel. Via de keuken is de aangebouwde berging toegankelijk. De tuin is bereikbaar via de berging en tevens via de aan de achterzijde gelegen woonkamer.

De tuin is gelegen op het oosten en biedt toegang tot de voormalig, naastgelegen steeg. De steeg doet dienst als berging en is tevens toegankelijk vanuit de voortuin. De voortuin is ruim 15 meter diep, waardoor de ligging aan de bedrijvige Verlengde Schrans nauwelijks wordt opgemerkt.

Eerste verdieping:
L-vormige overloop met bordes. Toegang tot 3 slaapkamers van mooi formaat. De meest ruime slaapkamer is gelegen aan de voorzijde en strekt zich over de gehele breedte van de woning. Via de slaapkamer aan de achterzijde is een ruimte met wastafel en toilet met achtergelegen berging toegankelijk.

Soort objectWoonhuis
Woonoppervlakte155 m2
Bouwjaar1918
Aantal kamers6
Bezoek de woning site