Verkocht
Vraagprijs € 735.000,- k.k.
Leeuwarden – Voorstreek 90

In het hart van het centrum van Leeuwarden staat dit monumentale unieke grachtenpand. Een stijlvol, riant en verrassend pand met vele mogelijkheden en geschikt voor verschillende doeleinden. Het geheel is omstreeks 1913 gebouwd en heeft een zeer verzorgde gevel in een voor Leeuwarden zeldzame Overgangsstijl, met o.a. originele pui en topgevel in Chaletstijl.

Op de 2e en 3e etage is het compleet gerenoveerd tot twee voltallige – zelfstandige – luxe appartementen met beiden een eigen dakterras op de bovenste verdieping. Deze 2 dakterrassen bieden niet alleen veel zon, maar ook nog eens een werkelijk uniek uitzicht over de binnenstad.

Op de begane grond bevinden zich twee winkelruimtes – momenteel in gebruik als opslag – die in contact staan met de eerste verdieping, waar zich een kantoorruimte met achtergelegen pantry bevindt.

De locatie is zeer goed bereikbaar per auto en alle centrumfaciliteiten zijn vanaf deze locatie binnen handbereik. Op een steenworp afstand bevindt zich een parkeergarage met Jumbo supermarkt evenals het monumentale binnenstadscentrum. Ook openbaar vervoer, scholen en kinder(dag)opvang zijn nabij. Uitvalswegen richting Harlingen, Drachten, Sneek of Heerenveen zijn op slechts een paar minuten rijden.

INDELING

Begane grond:
Aan de voorzijde gelegen winkelruimte met hoge fraaie authentieke plafonds. Via 2 vaste trappen in de voorste winkelruimte op de begane grond kan via een ruime overloop met vide de kantoorruimte op deze verdieping worden bereikt. Achter de kantoorruimte is een ruime pantry gelegen, die toegang biedt tot een terras en een dakterras, beide gelegen op het westen.

Tevens bevindt zich op deze verdieping een toilet en 2 trappen die toegang geven tot op de 1e verdieping gelegen ruimte met vide. Daarachter een 2e ruime winkelruimte met aangrenzende kantoorvertrek. Totaal circa 200 m².

Niet alleen aan de voorzijde, maar ook via de steeg aan de rechterzijde kan toegang worden verkregen tot het pand. De appartementen zijn via deze entree met video-intercom bereikbaar. Verderop in de steeg is nog een ingang, naar de achtergelegen binnenplaats die toegang biedt tot 2 bergingen, behorende bij de appartementen.

Eerste verdieping:
Verdieping met een kantoorruimte, pantry en achtergelegen dakterras.

Tweede verdieping:
Eerste appartement met o.a. fraaie entree/gang met Italiaans mozaïek wandbetegeling, indirecte verlichting en vloertegels, modern toilet in dezelfde stijl afgewerkt, aan de voorzijde gelegen fraaie woonkamer met prachtige halfronde erker van waaruit een prachtig uitzicht over de Voorstreek, marmeren schoorsteenmantel in Art Decovormen, half open keuken met luxe inrichting, verschillende inbouwapparatuur (o.a. koel- vriescombi, ovens, teppanyaki plaat en inductiewok etc.) slaapkamer met kastenwand, werkplek en vaste trap naar slaapvliering, de tweede slaapkamer bevindt zich aan de achterzijde van de verdieping en heeft een badkamer en suite. De badkamer is voorzien van wastafel met meubel, inloopdouche en een toilet.

Derde verdieping:
Tweede appartement met eveneens fraaie entree/gang met Italiaans mozaïek wandbetegeling, indirecte verlichting en vloertegels. Modern toilet in dezelfde stijl afgewerkt. Aan de voorzijde gelegen fraaie woonkamer met prachtige halfrond balkon van waaruit een prachtig uitzicht over de Voorstreek. Half open keuken waarvan de keukeninrichting niet is inbegrepen. Werkkamer met kastenwand, ruime slaapkamer aan de achterzijde van de verdieping en heeft een badkamer en suite. De badkamer is voorzien van dubbele wastafel met wastafelmeubel, inloopdouche, toilet en urinoir. Ook is er een waterontharder aanwezig.

Vierde verdieping:
Door middel van een zeer fraai gotische-achtige opbouw is er toegang tot de twee separate dakterrassen ten behoeve van de appartementen. Deze terrassen zijn ruim en bieden aan alle zijden een prachtig uitzicht over de stad.

Bijzonderheden:
– Alle appartementen hebben eigen energie- en warmtevoorzieningen
– Appartementen 90 A en 90 B beschikken over eigen energielabel (C, tot en met 23-04-2025)
– Schilderwerk 2020 en 2021
– Geheel is kadastraal gesplitst in 3 appartementsrechten

Soort objectWoonhuis
Woonoppervlakte381 m2
Bouwjaar1935
Aantal kamers9
Bezoek de woning site