Te koop
Vraagprijs € 895.000,- k.k.
Marrum – Westernijtsjerk 4

Op een werkelijk fantastische locatie in het Friese dorpje Westernijtsjerk staat deze prachtige, onder architectuur volledig gerenoveerde kop-hals-romp boerderij. De boerderij staat op een perceel grond van maar liefst 14.600 m2 en beschikt rondom over een geweldig weids uitzicht over de landerijen. Door zijn vrije ligging is er overal in de woning veel lichtinval. Het geheel is voor vele doeleinden geschikt door ruimte en indeling.

De zeer royale, parkachtige tuin is fraai aangelegd en beschikt over meerdere zithoekjes – ook aan het water – wat maakt dat het ook buiten heerlijk toeven is.

De aangebouwde schuur en stal bieden ruimte voor opslag of eventueel het houden van bijvoorbeeld (jong)vee, schapen of paarden. Boven de stal bevindt zich een hooizolder. Uniek is dat de verdiepingsvloer van beton is.
Tot de boerderij behoort tevens een ruime loods. Ideaal voor het stallen van voertuigen e.d.

Bij de renovatie van de boerderij in 2000 zijn ook de daken waar nodig gerepareerd en vernieuwd. Tevens is de elektra van het woongedeelte volledig vernieuwd. In de schuur en de stal is dit gedeeltelijk gedaan.

Westernijtsjerk ligt ten noorden van Leeuwarden, nabij de Waddenzee (Werelderfgoed), en valt formeel onder het oostelijk gelegen dorpje Marrum. Het historisch centrum van Leeuwarden is binnen 20 autominuten bereikbaar. In het dorp zijn meerdere sportverenigingen actief. Naast een volleybal- en een voetbalvereniging is er ook gymnastiek, tennis en kaatsen. Verder zijn in het dorp o.a. een kleuter- en basisschool en een supermarkt.

INDELING

Begane grond:
Zij-entree in portiek met prachtige glas-in-lood-ramenpartij. Binnenkomst in de hal met aan de linkerzijde een deur naar de werkkamer en aan de rechterzijde een deur naar de woonkeuken. Ook bevindt zich in de hal de trapopgang naar de eerste verdieping.

De werkkamer biedt via houten suitedeuren – met kasten – toegang tot de naastgelegen woonkamer. Beide ruimtes beschikken over grote raampartijen en daardoor veel lichtinval, een prachtige visgraat parketvloer, hoge plafonds met fraaie sierlijsten en ornamenten, en inbouwspotjes. In de woonkamer is een sfeervolle houtkachel aanwezig.

Via een doorgang in de woonkamer is de serre (bouwjaar 2000) toegankelijk, waar eveneens kan worden genoten van het prachtige uitzicht rondom de woning. De serre heeft een openslaande deur naar het naastgelegen terras.

Vanuit de woonkamer is er tevens een doorgang naar de keuken. De keuken is in landelijke stijl uitgevoerd en beschikt over een fraai granieten aanrechtblad en diverse inbouwapparatuur. In een nisje in de keuken is een originele wasbak met rondom Delfts blauwe tegels intact gelaten. De keuken heeft openslaande deuren naar het terras.

Vanuit de keuken zijn via de gang het kantoor, de bijkeuken, de wc, de slaapkamer op de begane grond en de schuur bereikbaar.

In de bijkeuken bevindt zich een keukenblokje met o.a. wasmachine-aansluiting. Het terras is vanuit de bijkeuken toegankelijk. Vanaf het terras zijn de stallen bereikbaar.

De slaapkamer heeft naast een ruime inloopkast ook een eigen badkamer. Deze is voorzien van een douche, ligbad, wastafel, toilet en bidet.

Eerste verdieping:
Centrale overloop van waaruit toegang tot de 3 slaapkamers, douche en berging. De grootste slaapkamer bevindt zich aan de rechterzijde van de woning en heeft openslaande deuren met glas-in-lood-ramen naar het balkon. De slaapkamer beschikt over een grote vaste kast.

De voorste van de twee aan de linkerzijde gelegen slaapkamers beschikt eveneens over een klein balkon.

De berging fungeert als technische ruimte. Hier bevinden zich alle technische installaties van de woning.

Bijzonderheden:
– Vloerverwarming in de badkamer, gang, bijkeuken, kantoor, keuken en serre
– Bouwjaar rond 1925
– Levensloop bestendig wonen
– Alarminstallatie
– Volledig onder architectuur gerenoveerd in 2000
– Energielabel B
– Schilderwerk buitenom in 2016 door Mast Schilders en Onderhoudsbedrijf in Franeker
– Perceel aan zuidzijde (Marrum C 227) betreft een archeologisch monument

Soort objectWoonhuis
Woonoppervlakte256 m2
Bouwjaar1925
Aantal kamers6
Bezoek de woning site