Verkocht
Vraagprijs € 595.000,- k.k.
Munein – Jelte Binnesweg 13

Op een schitterende woonlocatie aan de rand van het dorp Munein staat deze woonboerderij, waar zowel aan de voor- als achterzijde kan worden genoten van een uniek vrij uitzicht over de Friese landerijen. De boerderij staat op een ruim bemeten perceel, die veel mogelijkheden biedt voor het naar eigen smaak inrichten van huis en tuin.

De boerderij biedt momenteel 120 m² ruimte aan woonoppervlakte en ruim 200 m² voor overige bestemmingen zoals bijvoorbeeld opslag/hobby. Uiteraard is ook uitbreiding van het woonoppervlakte een uitstekende optie.

Aan de achterzijde grenst het erf aan water. Hiervandaan is per kano, sup of kleine boot het meer Swarte Broek, het natuurgebied Ottema-Wiersmareservaat. Zelfs de Grote Wielen zijn eventueel via deze route te bereiken.

Mûnein is een streekdorp gelegen in de Trynwâlden. Deze omgeving kenmerkt zich door de vele bossen, landerijen en landgoederen. In het dorp zelf is een basisschool aanwezig en in de naastgelegen dorpen zijn naast basisscholen overige voorzieningen als sportverenigingen en winkels te vinden.

Leeuwarden en Dokkum bereikt u binnen 15 autominuten. Ruiter- fiets- en wandelpaden vindt u in deze omgeving in overvloed.

INDELING

Begane grond:
Centrale entree aan de voorzijde van het huis, met rechts toegang tot de woonkamer met gaskachel. Aan de andere zijde van de hal is de woonkeuken met hoekopstelling van eikenhout en een kleine afgesloten was/CV-ruimte. Vanuit de keuken is een doorgang naar de hal met trapopgang naar de eerste verdieping, badkamer met wastafel en douche, toilet en een slaapkamer op de begane grond, voorzien van 2 Velux dakramen. Behalve de woonkamer is de benedenverdieping voorzien van CV.

De achtergelegen schuur/stal en het bijgebouw zijn ook via de hal bereikbaar. De ruimtes zijn groot en beide toegankelijk door middel van dubbele schuurdeuren. Het erf is voornamelijk voorzien van grasveld, deels verhard terrein en onderdeel van het ruim 4.000 m² grote perceel dat om de woning ligt. Achter de boerderij staat een dubbele houten berging met een aangrenzende overkapping.

Eerste verdieping:
Ruime overloop met toegang tot 3 slaapkamers en een berging.

Soort objectWoonhuis
Woonoppervlakte120 m2
Bouwjaar1908
Aantal kamers4
Bezoek de woning site