Te koop
Vraagprijs € 1.295.000,- k.k.
Sneek – Stationsstraat 3

Een zeer uniek, monumentaal en royaal bemeten herenhuis, midden in de monumentale binnenstad van Sneek. Het pand telt een woonoppervlakte van maar liefst 417 m² en is 3 etages hoog. De woning is vanwege de inhoud, locatie en vele authentieke details imponerend; een pand met een zeer voorname uitstraling, in zeer degelijke staat van onderhoud!

Er zijn ruim 19 vertrekken waaronder 10 slaapkamers en 3 badkamers. Het geheel biedt tal van mogelijkheden tot het realiseren van multifunctioneel gebruik; wonen en werken met als uitgangspunt een zeer royaal woonhuis met geweldige tuin. En laat je niet afschrikken door de grootte van het pand; iedere ruimte op de begane grond heeft momenteel zijn eigen functie, wat rust en overzicht met zicht meebrengt, maar staan sfeervol met elkaar in verbinding. De ruimtes staan op zichzelf, maar zijn ruim genoeg voor het combineren van verschillende woonfuncties.

De unieke locatie van het huis kenmerkt zich door de centrale ligging aan de lommerrijke Stationsstraat, die uitkomt in hartje centrum van de stad Sneek; nabij een gevarieerd aanbod van winkels en horeca en tevens bevinden voorzieningen als het theater, het station, scholen zich dankzij de centrale ligging in de directe omgeving.

Sneek is een moderne stad met een historisch centrum. Het centrum heeft fraaie monumenten zoals het Stadhuis, de Martinikerk en de wereldberoemde Waterpoort. Naast deze monumenten heeft het centrum sfeervolle en statige herenhuizen en oude stadsgezichten. Het intieme karakter van het centrum en de grachtengordel rondom het centrum is door de jaren heen intact gebleven. De stad is ook onlosmakelijk verbonden met de watersport en de daarbij horende Sneekweek. In de zomermaanden worden in het centrum ook tal van andere activiteiten georganiseerd en is het goed toeven op de vele terrassen.

INDELING

Begane grond:
De woning heeft in het hoofdgebouw aan de linkerzijde 1 centrale entree die toegang biedt tot de hal met toilet, woonkamer, serre, keuken bijkeuken en kelder op stahoogte. Een kleinere entree in het bijgebouw aan de rechterzijde biedt toegang tot de – op dit moment in gebruik als zakelijke – zijde van het huis, te weten: 2 ruimtes die momenteel zijn ingericht als kantoor. Ook is hier de toegang tot een tweede kelder op stahoogte.

Langs de linkerzijde van de woning ligt de 11 meter diepe woonkamer. Voorzien van vele raampartijen, waardoor er veel natuurlijk lichtinval is. Twee brede paneeldeuren met glas-in-lood bovenlicht geven een doorkijk én bieden toegang naar de serre. De serre is 10 meter breed en is net zo zeer een aanvulling op de al royale en sfeervolle woonkamer als op de tuin. Niet alleen dankzij de openslaande deuren, maar ook dankzij de ook hier grote glaspartijen vloeit binnen en buiten in elkaar over. Dat de serre momenteel is ingericht als eetkamer is ook meer dan logisch, want aan de serre grenst aan de leefkeuken.

De keuken is groot genoeg voor het bereiden van uitgebreide diners, maar neemt geen ruimte weg van andere kamers. Het is voorzien van een wandopstelling waar op een indrukwekkend gasfornuis wordt gekookt en is daarnaast uigerust met een vaatwsser. Tevens is er een ruim spoeleiland met bar, die tot 5 plaatsen zitgelegenheid biedt. In het spoeleiland en in diverse andere (inbouw)kasten is veel opbergruimte.

Tuin:
De tuin rondom de woning is keurig onderhouden en biedt genoeg privacy. Het royaal bemeten perceel geeft op de oprit ruim voldoende parkeergelegenheid aan minstens 3 auto’s. De fraai aangelegde tuin aan de achterzijde is tegen de woning aan voorzien van een sfeervol, pandbreed terras met diverse zithoeken, schaduw gevende bomen en een pergola met zonnedoek. Verder bestaat de tuin voornamelijk uit gazon die wordt omgeven door verschillende borders met planten, struiken en bomen. Dankzij de diepte van de tuin kan op ieder moment van de dag worden genoten van zon en/of schaduw.

Eerste verdieping:
Een sfeervolle verdieping met onder andere 5 slaapkamers en 2 badkamers. Ook is er vanaf de ruim bemeten overloop een balkon aan de straatzijde door openslaande deuren toegankelijk.

De ouder slaapkamer beschikt over een badkamer en-suite, door dubbele openslaande deur te betreden. Deze badkamer heeft een ligbad, douche, dubbele wastafel en een afgesloten separaat toilet. De andere badkamer is vanaf de overloop toegankelijk en heeft eveneens een ligbad, douche, dubbele wastafel en een afgesloten separaat toilet.

Tevens bevindt zich op deze verdieping de CV-ruimte met warmte terugwin installatie en CV-ketel (?).

Tweede verdieping:
Een volwaardige tweede verdieping, die met vaste trap bereikbaar is en nog eens 5 slaapkamers en een badkamer telt. De badkamer heeft een douche, wastafel en toilet. Via één van de slaapkamers is een bovengelegen bergzolder toegankelijk. In een andere slaapkamer, thans in gebruik als bergruimte, hangt een tweede warmte terugwin installatie.

Bijzonderheden:
– beschermd stadsgezicht
– geen energielabel, gemeentelijk monument
– gordijnen en vloeren blijven achter
– 2 kelders op stahoogte

Soort objectWoonhuis
Woonoppervlakte417 m2
Bouwjaar1892
Aantal kamers15
Bezoek de woning site