Verkocht onder voorbehoud
Vraagprijs € 535.000,- k.k.
St.-Annaparochie – van Harenstraat 24

In het dorpscentrum van Sint Annaparochie staat deze prachtige en uitstekend onderhouden monumentale pastoriewoning met eigen oprit, een garage en een diepe achtertuin op het zonnige zuiden. De woning is afgelopen jaren zeer goed onderhouden en gemoderniseerd met het behoud van vele authentieke elementen, die je van een pastoriewoning als deze mag verwachten. Zo beschikt de woning over originele balkenplafonds, suite deuren, paneeldeuren, ornamentenplafonds en erkers.

Op de 1e verdieping zijn maar liefst 6 slaapkamers en door de kantoorruimte op de begane grond, is de woning bijvoorbeeld geschikt voor de combinatie van wonen en werken.

Sint Annaparochie ligt in de gemeente Waadhoeke ten noordwesten van Leeuwarden. Het dorp heeft een gezellig dorpscentrum met diverse winkels en supermarkten, er is zowel basisonderwijs- als voortgezet onderwijs en er zijn verschillende sportvoorzieningen. Leeuwarden is met 15 autominuten bereikbaar en er is ook een goede busverbinding. Buiten het dorp is het fijn wandelen door bijvoorbeeld de landerijen en op de zeedijk.

Indeling:

Begane grond:
U kunt de woning binnentreden via de entree aan de voorzijde van de woning én via de entree aan de zijkant. Wanneer u aan de voorzijde binnenkomt, komt u in de vestibule met daarachter een lange gang welke doorloopt naar de achtertuin. De lange gang is voorzien van een ornamentenplafond en een prachtige marmerenvloer. Aan de rechterhand is het kantoor gesitueerd, welke tevens vanaf de zijingang bereikbaar is. Deze ruimte is mede door de zijingang, ideaal voor werken aan huis waarbij bezoek niet via de voordeur hoeft.

Aan de linkerzijde van de gang is de woonkamer en suite. Het voorste gedeelte dient momenteel als eetkamer en heeft een natuurstenenvloer en een originele schouw. Middels suite deuren komt u in het achterste gedeelte wat momenteel als woonkamer wordt gebruikt. In de achterkamer ligt dezelfde natuurstenenvloer, is ook een schouw aanwezig en vanuit de achterkamer is er weer doorgang naar de gang.

Aan de rechterzijde van de gang bevindt zich het toilet en aan de achterzijde de keuken. De lichte landelijke keuken heeft een L-vormig aanrecht met onder andere een groot gasfornuis met ondergelegen dubbele oven. Vanuit de keuken is de opkamer bereikbaar, die bijvoorbeeld ook als eetkamer zou kunnen worden gebruikt.

Vanaf de gang is er toegang naar de kelder en aan de achterkant een deur naar de achtertuin.

De prachtige, zéér diepe (± 24m) en beschutte achtertuin is gesitueerd op het zonnige zuiden. Er is een houten overkapping waar een zithoek kan worden gecreëerd, een kas, een vijver en een groot terras voor de achtergevel.
Achter in de tuin is een achteringang met voldoende ruimte voor het parkeren van meerdere auto’s.

De aangebouwde nieuwe stenen garage is voorzien van een betonvloer en heeft aan de voorzijde dubbele deuren en aan de achterzijde een loopdeur naar de achtertuin.

1e verdieping:
Middels een prachtige houten trap bereikt u de 1e verdieping met net als de begane grond een lange gang van waar toegang tot alle vertrekken. Aan de voorzijde bevindt zich de 1e ruime slaapkamer met dubbel Frans balkon, inbouwkasten en toegang tot de naast gelegen berging. De badkamer en de 2e en 3e slaapkamer liggen aan de rechterkant van de gang en zijn ook van ruim formaat. De badkamer is voorzien van een dubbel wastafelmeubel, een toilet en ruime inloopdouche.
Aan de achterzijde ligt de 4e slaapkamer, deze is van een kleiner formaat. De 5e en 6e slaapkamer liggen aan de linkerzijde van de gang, zijn beide van prima formaat en voorzien van een dakraam.

– gehele begane grond voorzien van vloerverwarming m.u.v. het kantoor
– nieuwe garage met betonvloer
– eigen oprit aan de voorzijde en aan de achterzijde van de tuin is een inrit voor het parkeren van meerdere auto’s
– 269 m2 woonoppervlakte

Soort objectWoonhuis
Woonoppervlakte269 m2
Bouwjaar1870
Aantal kamers9
Bezoek de woning site