Verkocht
Vraagprijs € 795.000,- k.k.
Wirdum – Loodyk 4

Tussen Wirdum en Leeuwarden, midden in de landerijen op een waanzinnige plek gelegen royale kop-hals-romp woonboerderij genaamd “De Pleats 1812”. Over de statige oprijlaan met toegangshek, bereikt u het prachtige woonhuis welke wordt omgeven door grote bomen waardoor u hier in alle rust en privacy woont. Bij de entree zijn veel mogelijkheden om uit te breiden. Ook in de deel van de boerderij doet die gelegenheid zich voor en kunnen er bijvoorbeeld gastenverblijven worden gerealiseerd.

Aan de achterzijde loopt de Wirdumervaart (sloepenroute) en is het mogelijk om vanaf eigen terrein het water op te gaan. De Loodyk ligt buiten het dorp, middels een kavelpad waar alleen bestemmingsverkeer rijdt, komt u bij de woonboerderij. In Wirdum zelf zijn onder andere een basisschool, sportvelden en een supermarkt te vinden. Ook is er een zeer goede fietsverbinding naar Leeuwarden en de Leeuwardense wijk Techum waar ook een supermarkt en scholen zijn gevestigd.

Indeling:
Via de entree aan de zijkant van de boerderij komt u in de hal met een trapopgang naar boven. De sfeervolle woonkamer aan de voorzijde heeft een mooie houtenvloer, origineel balkenplafond en een houtkachel. Middels een afstapje met schuifdeuren komt u in de ruime eetkamer, tevens met houtenvloer, balkenplafond en een spekkachel. De keuken is bereikbaar vanuit de eetkamer en heeft een groot kookeiland. Veel lichtinval door de grote raampartij en direct toegang tot de tuin.

Op de begane grond bevinden zich twee slaapkamers, een van 12m2 en een van 20m2 én twee badkamers. De eerste badkamer is bereikbaar via de hal en heeft een toilet, wastafel, inloopdouche en ligbad, de tweede badkamer ligt achter de grote slaapkamer en is voorzien van een douche, toilet en wastafel. Verder zijn er nog twee bergingen en een bijkeuken alwaar de aansluitingen voor het witgoed zitten.

Achter het woongedeelte ligt de zeer ruime multifunctionele schuur met o.a. ruimte voor garage, een theaterzaal, kantine, toiletgroep en een aparte doucheruimte. Ook zijn uitbreidingsmogelijkheden als het realiseren van bijvoorbeeld gastenverblijven een optie.

1e verdieping:
Op de eerste verdieping zijn de 3e en 4e slaapkamer. Beide slaapkamers zijn zéér ruim en voorzien van dakramen. De beide slaapkamers zijn middels een eigen trap te bereiken.

Rondom de boerderij ligt een prachtige tuin met een grote vijverpartij, een groot gazon en allemaal verschillende fruitbomen. Aan de achterzijde van het perceel loopt de Wirdumervaart, hier kunt u via een boothelling uw boot te water laten en vaart u richting de Friese wateren. Tevens is er losse stenen garage naast de boerderij.

Soort objectWoonhuis
Woonoppervlakte225 m2
Bouwjaar1812
Aantal kamers6
Bezoek de woning site